YOU MUST EXPECT GREAT THINGS OF YOURSELF BEFORE YOU CAN DO THEM

Raoul Berkelmans [28]
Financieel Management Trainee

Zit jij nog op de juiste plek?

Toen ik een maand geleden, in de regen, op de bus stond te wachten richting een feestje brak voor mij het moment aan om eens te reflecteren op het afgelopen jaar. Het miezert en ik voel de druppels in mijn gezicht. Net als ’s ochtends onder de douche, was dit blijkbaar zo’n moment waar allerlei gedachten opeens naar boven komen.

Voor mij stond dit jaar in het teken van mijn eerste verre reis en mijn eerste echte baan. Met het reflecteren op mijn eerste echte reis was ik snel klaar. In één woord fantastisch, het enige wat ik me nogmaals realiseerde was dat het toch wel heel bijzonder was om met z’n tweeën, mijn vriendin en ik, een maand lang te mogen genieten van het moois dat de wereld te bieden heeft.
De reflectie van mijn eerste acht maanden bij Achmea kostte iets meer tijd. Ik had het geluk dat mijn eerste sollicitatie meteen raak was, maar ergens zette het mij ook aan het denken. Ik had Achmea goed leren kennen en we hadden een klik. We hadden elkaar in de ogen gekeken en durfde het wel aan met elkaar. Zo aan het einde van het jaar sta je dan, in mijn geval, bij een bushalte: Is die klik er nog? Zit ik hier op mijn plek? Is het gras ergens anders niet groener? Ik was inmiddels doorweekt, maar had dit eigenlijk nauwelijks door. Ik kon de vragen ook nog niet beantwoorden.
Het is nu eind januari en ik stond weer bij een bushalte om richting mijn werk te gaan. Ik dacht terug aan het moment bij de bushalte tijdens de feestdagen. Voor mij is een bushalte blijkbaar een bijzonder inspirerende plek. Ik realiseerde me dat ik nog niet met tegenzin naar mijn werk ben gegaan. Dit  voor mij het teken dat de klik er nog steeds is. En of het gras ergens anders groener is, ik weet het niet, maar ik denk dat ik al het gras binnen Achmea nog niet eens heb gezien. Mijn Solvency opdracht helpt daar goed bij, ik vlieg van de ene divisie naar de andere, ben zowel bezig met coördinatie als met uitvoering. Een ideale plek dus om stukje bij beetje het grasveld dat Achmea heet beter te leren kennen en er achter te komen, waar op dit grasveld mijn plekje is.

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code