DREAM WITHOUT LIMITS, THINK WITHOUT LIMITS

Lesley Kaziow [29]
Software Inkoper

Hoe bespaar je miljoenen?

Inkopers helpen Achmea om onnodige uitgaven en kosten te voorkomen.
 
Als inkoper ben ik me bewust van de kosten die diensten of goederen met zich meebrengen.
Inkopers zijn op de hoogte van de prijzen die bij soortgelijke leveranciers gehanteerd worden, we zijn op de hoogte van marktontwikkelingen die kunnen bijdragen aan lagere kosten en we onderhandelen dagelijks met leveranciers over de meest gunstige prijzen en voorwaarden. Maar we kijken natuurlijk verder dan alleen kosten. Het is voor Achmea van belang dat leveranciers betrouwbaar zijn, financieel gezond en Achmea in control blijft op de risico’s.
 
Goedkoop is duurkoop.
Alhoewel prijs een bepalende factor is, valt de keuze niet altijd op de meest goedkope leverancier. Als inkoper let je niet enkel op de prijzen, maar houd je samen met de opdrachtgever ook rekening met de kwaliteit van de leverancier en dienst. Een lange termijn visie dient hierbij niet te ontbreken. Een investering kan nodig zijn om de (financiële) vruchten ervan in de toekomst te kunnen plukken.
 
Wanneer kan ik als inkoper het meest bijdragen aan een goed resultaat?
Het is voor een inkoper belangrijk om zo veel mogelijk onderhandelingsruimte te hebben met een leverancier. Deze ruimte krijg ik indien ik vroeg aanhaak bij een inkooptraject. Dit is het geval wanneer er geen keuze is gemaakt voor een specifieke dienst, product of leverancier. Ik heb dan namelijk de ruimte om de mogelijkheden en voorwaarden  ‘in de markt’ te onderzoeken zodat leveranciers echt de beste deal kunnen aanbieden.
 
Regelmatig overleg met de business.
Om vroeg aan te kunnen haken bij een inkooptraject zit ik regelmatig met mijn interne business klant. Op deze wijze blijf ik op de hoogte van de behoefte die de business heeft en kan ik de business voorzien van up to date informatie over onder andere de leveranciers, diensten en spenddata. Hiermee help ik de business een juiste beslissing te nemen.
 
Onderhandelen is een van de leukste aspecten van inkopen.
Het is een dynamisch en uitdagend spel tussen leverancier en inkoper waarbij ik altijd winnend uit wil komen. Ik beschouw het als een persoonlijke overwinning indien ik de doelen behaal die ik vooraf met mijn opdrachtgever heb afgesproken. Een gunstige prijs is natuurlijk direct zichtbaar en geeft een ‘kick’. Goede afspraken over de samenwerking tussen de leverancier en Achmea maakt dat we duurzaam succesvol zijn. Op deze wijze draag ik duurzaam bij aan het belang van Achmea en haar klanten. Wat kan ik me nog meer wensen?

 

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code