ALS JE MAAR LANG GENOEG ACHTER DE KUDDE AAN LOOPT, KOM JE VANZELF IN DE STRONT TERECHT

Leonie Teeuwen [30]
Management Trainee

Wat is jouw best practice?

Aan het einde van de studie is ‘ie er opeens. De fase die je ook aan het einde van je middelbare school tegenkwam. De fase van oriëntatie en keuzes: wat ga ik hierna doen? Waar ga ik dat doen? En Voor mij ook belangrijk: hoe ga ik dat aanpakken? Er zijn zoveel mogelijkheden, ik zag door de bomen het bos niet meer. Is er iemand die me kan vertellen hoe ik dit moet doen? Wat werkt nou eigenlijk het beste voor mij?
 
Tijdens de eindfase van mijn studie ben ik me op verschillende manieren gaan oriënteren op mijn next step. Afstruinen van het internet, gesprekken voeren met medewerkers van interessante bedrijven: ik heb het allemaal gedaan. Terugkijkend op mijn zoektocht ben ik door schade en schande wijs geworden. Soms ben ik met weinig kennis naar een Inhousedag gegaan, waardoor ik er al gauw achterkwam dat het eigenlijk niet mijn droombaan zou zijn. Maar ook kwam ik er achter wat voor mij wel werkt: eerst goed oriënteren en dan kennismaken. En kennismaken is voor mij meer dan een keer een sollicitatiegesprek voeren: het is kennismaken met het bedrijf kennismaken met de mensen. Met hen moet je ten slotte het klusje gaan klaren.
 
Voor mijn sollicitatie bij Achmea heb ik deze kennismaking op meerdere vlakken gehad dankzij de Achmea Business Course. Twee dagen waarin je een alles-in-1 pakket krijgt aangeboden:  het leren kennen van het bedrijf, visie en strategie, de producten en processen en natuurlijk ‘die mensen’. Wat mij het meest is bijgebleven is de middag die we met trainees doorbrachten. Een informele activiteit die de hele middag duurde waarvan ik zoveel wijzer ben geworden! Ik kon me identificeren met de mensen die er waren en werd enthousiast van hun verhalen en ervaringen. Dat was nog eens wat anders dan het lezen van een vacaturetekst of.. een blog.
 
Wat mijn best practice is in oriënteren en solliciteren? Ga kennismaken. Kom naar inhousedagen, bel met één van onze campusrecruiters. En bekijk deze video's of ons Management Traineeship of Financieel Management Traineeship je aanspreekt.

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code