ELKE REIS BEGINT BIJ DE EERSTE STAP

Marloes van der Meulen [43]
Adviseur Acceptatie en Beheer

Ik en de arbeidsmarkt(en)

​Op papier werk ik al zo’n 13 jaar als senior offertemedewerker in het team Offerte & Acceptatie.  In de praktijk ben ik de afgelopen 13 jaar bijna constant uitgeleend geweest aan projecten binnen de divisie Pensioen en Leven.

Sinds januari 2015 ben ik procesbeheerder in een multidisciplinair team van businessanalisten en SENS experts (LEAN). Samen met de medewerkers van het team Uitkeringen hebben we alle processen doorlopen. Per proces hebben we gekeken hoe het nu verloopt, wat de verbeteringen zijn, wat de verspillingen zijn en wat er nodig is om in de (nabije) toekomst een volledig digitale verzekeraar te kunnen zijn.  Vanaf volgende week ga ik de verbeterideeën implementeren en coördineren. En verschuift mijn werkplek naar het team Uitkeringen.

Positieve gevolgen van het werken voor en in projecten zijn er genoeg. Ik heb heel afwisselend werk. Ik ben op de hoogte van de laatste wets- en systeemwijzigingen (want die worden vaak projectmatig uitgevoerd), ik heb een groot netwerk opgebouwd en binnen de projecten kan ik de klussen naar mij toe trekken waar ik goed in ben. De rode draad is, dat ik deel, verbind , communiceer en implementeer. Kortom: geef me een klus en samen regelen we het wel. Omdat ik er blij van word als we met elkaar iets kunnen oplossen en/of verbeteren voor een klant, een medewerker en natuurlijk Achmea zelf!

Negatieve gevolgen van het altijd “uitgeleend zijn” zijn er ook. Ik heb nog steeds de functie offertemedewerker en de binding met mijn officiële team is aan het vervagen. Bij de nieuwe plannen van onze divisie (www.centraalbeheerapf.nl) verwacht ik dat de functie van offertemedewerker op (korte?) termijn gaat verdwijnen in Leeuwarden en ik dus ook mijn baan verlies.  Los van de komst van het APF, vind ik het geen handige constructie meer. Het begint te schuren. We hebben de randen van flexibiliteit binnen de functie opgezocht en bereikt. Maar toch heb ik het nog steeds zo ontzettend naar mijn zin, elke dag weer! Waar ik goed in ben, is mij wel duidelijk. Ik heb overal kansen gezien en gepakt. Maar ik kan het niet formeel vastleggen met een functienaam en inschaling. Omdat de flexibele functie die ik nu uitoefen (nog) niet bestaat.

Om mijzelf te dwingen om concreter met mijn toekomst bezig te zijn, neem ik deel aan de workshop “Ik en de arbeidsmarkt van 2015”. Een hele dag staan we stil bij onze drijfveer (voor mij een sociale drijfveer), onze kwaliteiten, het CV en jezelf kunnen presenteren. Online en offline.  Op de vraag aan de andere workshopleden hoe we Marloes kunnen omschrijven: “een ondernemende gangmaker”.  Ik word er verlegen van. En besef dat in de drie woorden ook een droom verborgen ligt.  Ja, ik ben ondernemend en een gangmaker. Zowel op de werkvloer als privé.  Ik wil collega’s, kinderen en volwassen meegeven, dat ze naast consumenten ook makers zijn. Voorlopig kan ik er geen kar met boodschappen mee betalen. En wil ik Achmea verlaten? Nee, absoluut niet! In de veranderde en versnellende wereld van Achmea voel ik me thuis en heb ik nog steeds waarde toe te voegen.

Mijn gedachten maken overuren en ik voel me zwevend. Ik wil de puzzel eind 2015 compleet hebben en weer landen.  Een hybride oplossing ligt voor de hand. Waarbij ik stap 1 zojuist heb gezet: ik gooi het open en online. Ik kan nu wel hulp gebruiken bij het bepalen van stap 2. Wat is jouw tip voor mij?

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code