YOU MUST EXPECT GREAT THINGS OF YOURSELF BEFORE YOU CAN DO THEM

Raoul Berkelmans [28]
Financieel Management Trainee

Werken in Turkije

Voor vertrek had ik er als ik heel eerlijk ben niet eens zo veel zin in. Klinkt gek, want als je aan iemand op de straat zou vragen: ‘’Zou je in de zomer een half jaar in Istanbul willen werken?’’, gok ik dat 95% volmondig ja zegt. Voor mij was het niet zo logisch, ik was net behoorlijk ziek geweest, moest mijn appartement opzeggen, alle spullen verhuizen en “oh ja” er moest ook nog gewerkt worden. Het was me even te veel om me echt te kunnen verheugen op mijn trip naar Istanbul.

Dit gevoel veranderde op de tweede dag dat ik er was. Dit was voor mij de eerste keer dat ik naar kantoor ging. Ik stelde me voor aan mijn nieuwe team voor het komende half jaar en heel gek, maar het voelde als thuis. De warmte en de gastvrijheid van de Turkse collega’s is oprecht en heel bijzonder. Er is hier geen sprake van een strikte scheiding van werk en privé. Je collega’s zijn een soort tweede familie. Naast dat je met hen werkt, wordt ook samen ontbeten en geluncht en ga je na de lunch, in Turkse traditie thee drinken. Het moment dat de nieuwe vriendschappen en goede gesprekken ontstaan. Het was niet heel lastig om hier te wennen, maar het zette me ook aan het denken.
Wat mij aantrok in Achmea is dat je iets terug kan doen voor de maatschappij in de breedste zin van het woord en dat je dat samen doet met mensen die daar hetzelfde over denken. Waar we in Nederland steeds meer individualistischer worden, realiseer ik me in Turkije meer en meer hoe mooi het is om echt samen naar een doel te werken. Niet dat dit in Nederland niet gebeurt, maar het ‘’samen’’ in Turkije komt echt overal in terug en belangrijker nog, het voelt oprecht. Het zou mooi zijn om een klein stukje ‘’samen’’ uit Turkije weer naar ons koude kikkerlandje terug te kunnen brengen.

Opmerkingen

Werken in Turkij

Beste Raoul,

Ik heb geprobeerd om u via linkedin te benaderen alleen dat kan dus niet. Ik wil graag met u in contact komen over werken in Turkije!

Eerder in 2016 ben ik in Turkije gaan wonen voor 6 maanden en heb daar dus gewerkt voor een internationale bedrijf. Helaas moest ik vanwege mijn dienstplicht terug naar Nederland. Nou heb ik mijn dienstplicht hier in Nederland al bijna afgekocht en ik weer van plan ben om weer te verhuizen naar Turkije.

Graag hoor ik het van u

Met vriendelijke groet,
Baris Bayrak
 op 7-6-2017 14:36

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code