JE BENT ZELF HET VENSTER WAARDOOR JE NAAR DE WERELD KIJKT

Thea Freudenberger [48]
Programmamanager

Durf te dromen!

De zomervakantie zit er weer op. Ik heb met mijn gezin vier weken genoten van het zonnige, relaxte Spaanse leven. Heerlijk! Tijd voor ontspanning en plezier. Mijzelf de tijd gunnen om die boeken te lezen, waar ik in de waan van alledag de tijd niet voor neem. Tijd om te mijmeren en te genieten van het samen zijn. We hebben ons heerlijk vermaakt, de vakantie is voorbij gevlogen. 

 
Met twee pubers betekent vakantie ook afspraken maken over de tijd die besteed wordt aan de mobiele brigade. Want een dag, of eigenlijk een paar uur, zonder I-phone is zeker voor hen ondenkbaar. Met z’n tweeën vormen ze een krachtig bondgenootschap, om het maximale uit de te maken afspraken halen. Ik geniet ervan als ik merk hoe ze beiden in een jaar tijd weer zijn gegroeid. Uiteraard fysiek, mijn 14-jarige zoon heeft mij nu echt qua lengte ingehaald. Maar zeker ook sociaal en emotioneel hebben ze flinke stappen gemaakt. Het afgelopen schooljaar als ‘brugklasser’ was voor mijn dochter een vormend jaar, waarbij ze trouw is gebleven aan zichzelf en haar eigen waarden.
 
Twee pubers, beiden energiek, levenslustig en vol dromen. Nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. En vol overtuiging ‘toch echt niet op kantoor te gaan werken zoals jij doet mam, dat lijkt mij vreselijk’. Ik realiseer mij dat hun overtuigen van mijn plezier, voldoening en ambities ‘op kantoor’ niet is waar ze behoefte aan hebben. En denk terug aan mijzelf op die leeftijd. Mijn wereld was kleiner, op vele fronten. Ik voelde mij vaak onzeker en zoekend. Echte uitgesproken ambities en dromen, ik had ze niet. Dat is gaandeweg bij mij gegroeid, stap voor stap, voor stap.
 
Inmiddels zitten we weer in het ritme van werken en school. De boeken zijn gekaft, de schoolroosters opgehaald en de eerste lessen weer gevolgd. Het zal voor mijn beide kinderen weer een intensief jaar worden. Mijn zoon zal een profiel moeten kiezen, met bijbehorende vakken. Dat betekent meer inzoomen op welke richting en vakken echt passen en aansluiten bij zijn competenties en zijn dromen.
 
Ik hoop dat mijn beide kinderen hun dromen blijven dromen en zo lang mogelijk blijven najagen. En zo weinig mogelijk denken in onmogelijkheden en aarzelen. Durf te dwalen en te dromen. Want als je waagt, groeit je moed. Geloof in je dromen, spreek ze uit en ga ervoor fluister ik ze in. Dromen worden werkelijkheid voor hen die sterk genoeg zijn om erin te geloven.
 

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code