JE BENT ZELF HET VENSTER WAARDOOR JE NAAR DE WERELD KIJKT

Thea Freudenberger [48]
Programmamanager

Vrijwilligerswerk werkt!

Naast mijn werk bij Achmea ben ik op meerdere fronten actief als vrijwilliger. En met mij nog vele Achmea collega’s. Als collega's kun je ook samen aan de slag als vrijwilliger. Deze week ga ik met een grote groep collega’s weer actief vrijwilligerswerk verrichten. Voor het tweede jaar organiseren we Centraal Beheer doet! De week waarin we het belang van vrijwilligerswerk benadrukken. En zelf actief aan de slag gaan als vrijwilliger bij tal van activiteiten. Deze week zet ik mij, samen met meer dan 200 collega’s, in voor vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk verbindt, geeft energie en enorm veel voldoening. Vrijwilligerswerk werkt! 

Vorig jaar hebben we voor het eerst Centraal Beheer doet georganiseerd. Aanleiding was het 5-jarig bestaan van de vrijwilligersverzekering van Centraal Beheer. Die week was een groot succes. Daarom organiseren we met ons team ook dit jaar de vrijwilligersweek Centraal Beheer doet!
 
Nederland telt ruim 4 miljoen vrijwilligers die op uiteenlopende vlakken belangrijk werk doen voor de samenleving. Zij doen activiteiten die het mensen mogelijk maakt om mee te doen in de samenleving. Vrijwilligerswerk is echter niet zonder risico’s, maar dat realiseren we ons vaak onvoldoende. Vrijwilligerswerk doe je vanuit je hart. En dan denk je vaak niet aan risico’s die je kunt lopen. Denk aan de vrijwilliger die tijdens het versieren van de kerstboom in de kerk van de ladder valt. Of de vrijwilliger die tijdens de bardienst in de voetbalkantine uitglijdt en zijn rug blesseert.
 
Wat velen niet weten is dat daar een verzekering voor is. Kosteloos voor de vrijwilliger en ook voor mantelzorgers, af te sluiten door gemeentes. Bijna 80% van de gemeentes in Nederland heeft de zgn. vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer. Centraal Beheer heeft met VNG Verzekeringen enkele jaren geleden deze vrijwilligersverzekering ontwikkeld. Om de risico’s die vrijwilligerswerk en mantelzorg met zich mee brengt af te dekken en als mogelijke drempel weg te nemen. Zo helpen wij vrijwilligerswerk mede mogelijk te maken. En gaan we dus zelf ook weer actief aan de slag als vrijwilliger.
 
Deze week verrichten collega’s zelf actief vrijwilligerswerk in Apeldoorn, de stad waar Centraal Beheer geworteld is. In nauwe samenwerking met de gemeente Apeldoorn en Stichting Present Apeldoorn helpen meer dan 200 collega’s de Apeldoornse vrijwilligers een handje door mee te doen met een vrijwilligersproject. Ook dit jaar is er weer een divers palet aan activiteiten. We knappen dit jaar onder andere hotelkamers op bij Parc Spelderholt, samen met jongeren met een verstandelijke beperking. We maken samen met bewoners van GGnet een Veluwetoer in lelijke eendjes en oude VW kevers. En we nemen de bewoners van Woonzorgcentra Nusantara en Koningin Wilhelmina mee voor een wandeling. En zo zijn er nog meer mooie activiteiten.
 
Het belooft weer een fantastische week te worden. Volg ons de hele week via Facebook, met foto’s, films en persoonlijke ervaringen. https://www.facebook.com/?_rdr#!/centraalbeheerdoet
 
Vrijwilligerswerk werkt!

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code