ELKE REIS BEGINT BIJ DE EERSTE STAP

Marloes van der Meulen [43]
Adviseur Acceptatie en Beheer

Verder

​Mijn werk verandert. Jouw werk verandert. Bestaat mijn baan over drie jaar nog? Wat doe jij volgend jaar? Hoe zien die nog niet bestaande banen eruit waar iedereen het over heeft?

Kortom: “hoe kom je verder en hoe ga je verder?” Op de korte en lange termijn. Onderwerpen die mij op dit moment ook bezighouden.

logo verder.PNG

Achmea heeft in samenwerking met drie vakorganisaties, FNV Finance, De Unie en CNV Dienstenbond, het interne platform “Verder” gelanceerd.  Achmea vindt het belangrijk dat mensen werken aan hun eigen inzetbaarheid. Met het platform Verder is een plek gecreëerd waar je inspiratie kunt halen, delen en brengen. Waar collega’s van de “Help Mij Verder” desk je kunnen helpen met vraagstukken over leren en ontwikkelen, loopbaan, mobiliteit of gezond werken. En waar je blogs kunt volgen van collega’s die stappen zetten. Allemaal online. Om meer collega’s te bereiken zijn er ook inspiratiesessies op de Achmea locaties. Ik accepteerde de uitnodiging direct toen hij binnenkwam.

Afgelopen donderdag was de eerste inspiratiesessie van Verder in Leeuwarden. 19 collega’s van verschillende divisies en afdelingen ontmoeten elkaar na werktijd in het bedrijfsrestaurant. Om er snel achter te komen waar je staat en hoe je denkt over je eigen inzetbaarheid doen we “over de streep”. In een kwartier tijd zie je dat er collega’s zijn die Plan B klaar hebben liggen. Dat de meesten dat nog niet hebben en dat nadenken over de toekomst je onzeker maakt. Denk jij je pensioendatum te halen bij Achmea? Aan welke kant van de streep ga je staan?

Bij de Italiaan praten we vervolgens in kleine groepjes uitgebreid verder. Delen we onze ervaringen en heimelijke toekomstplannen. Wat een mooie manier om collega’s uit andere divisies te ontmoeten!

De avond is nog niet voorbij. We gaan met elkaar naar de presentatie EasyDoesIT van Martijn Aslander. Martijn Aslander is professioneel lifehacker en neemt ons mee naar zijn out-of-the-box-denkwereld.

Hij laat in rap tempo zien hoe je sneltoetsen voor je laat werken. Hij vertelt over technologieën die ons leven (gaan)veranderen. Over zichzelf zegt hij: “ik ga zo hard als ik kan, maar heb geen haast”. Het is niet bij te houden hoe snel de wereld om ons heen verandert. Data, inzicht in die data, drones, 3D printen of bijvoorbeeld een apparaatje wat je info geeft over het eten wat voor je staat. We zitten allemaal ruim een uur lang te luisteren en zijn onder de indruk.

Als er één verder kijkt, dan is hij het wel. Ons heeft hij in ieder geval geïnspireerd om in een hogere versnelling verder te gaan! #wordtvervolgd

kans.PNG

 

Opmerkingen

Dank

Dank voor dit verhaal Marloes! Leuk om te lezen! Heimelijke toekomstplannen..?
 op 9-10-2015 10:59

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code