JE BENT ZELF HET VENSTER WAARDOOR JE NAAR DE WERELD KIJKT

Thea Freudenberger [48]
Programmamanager

Mag ik jouw stem voor 55 arme, ondernemende vrouwen in Azië?

Met deze openingszin vraag ik collega’s om steun voor de allerarmste vrouwen in Azië, die ik een betere toekomst gun. Voor hunzelf en voor hun gezin. Dit vraag ik als vrijwilliger voor Microkrediet voor Moeders. Voor financiële steun van de Achmea Foundation. Een vraag die mij toch wel moeite kostte te stellen…..

 
De Achmea Foundation ondersteunt sinds 2006 mensen die - waar ook ter wereld - maatschappelijk op achterstand staan, om hun zelfredzaamheid te stimuleren en te vergroten. De Achmea Foundation juicht de inzet van collega’s als vrijwilliger enorm toe. Daarom organiseert de Achmea Foundation een actie waarbij goede doelen die medewerkers steunen meedingen voor een donatie.
 
Mijn aanvraag voor Microkrediet voor Moeders is door de eerste selectierondes heen. Uit alle aanmeldingen selecteerde de Achmea Foundation 46 pitches die het beste aansluiten bij de doelstellingen van de Achmea Foundation. Van deze 46 krijgen 20 collega’s de gevraagde donatie. Wie de gelukkige winnaars zijn, dat bepalen de Achmea collega’s. Want er kan gestemd worden!

Dat betekent stemmen verzamelen, collega’s aanspreken en vragen om hun stem. Want elke stem telt! Met enige aarzeling spreek ik de eerste collega’s aan. Want een wedstrijd voor goede doelen, dat merk ik lastig te vinden. Want elk doel is goed! Het is een indrukwekkende lijst met 46 projecten, allen even waardevol. Ik ben onder de indruk van de inzet en betrokkenheid van mijn collega’s en gun iedereen de financiële steun van de Achmea Foundation.
 
Ik realiseer me welke kansen ik heb gehad en nog elke dag krijg. En welke kansen mijn dochter heeft. Daarom besluit ik er toch voor te gaan en mijn collega’s te vragen te stemmen op Microkrediet voor Moeders. Met de gevraagde financiële steun van de Achmea Foundation krijgen 55 vrouwen de kans een eigen bedrijfje te starten. Dat doel staat mij voor ogen, dat wil ik proberen te realiseren.
 
De allerarmste vrouwen in Azië gun ik een kans op ondernemen, een kans op een betere toekomst. Ik geloof in vrouwelijk ondernemerschap op het allerarmste niveau en de kracht van microkrediet. Microkrediet voor bijvoorbeeld aanschaf van een naaimachine, het verbouwen van rijst of aanschaf van vee. Met een microkrediet van gemiddeld € 85 kan een vrouw een eigen bedrijfje starten.
 
Stichting Microkrediet voor Moeders verstrekt microkredieten aan de allerarmste moeders in Azië. Microkrediet voor Moeders richt zich op vrouwen, omdat het grootste gedeelte van de allerarmsten uit vrouwen bestaat. Deze groep vrouwen heeft geen toegang tot financiële middelen om te ondernemen en wordt uitgesloten bij financiële instellingen. Met een microkrediet kan ook deze groep vrouwen een eigen bedrijfje starten, een eigen inkomen verdienen en zorgen voor hun gezin. Om zo de negatieve spiraal te doorbreken en een kans op te bouwen voor de toekomst.
 
Vrouwen zijn de drijvende kracht achter de economische groei in de armste gebieden in Azië. De allerarmste families zijn nog steeds afhankelijk van het inkomen van de vrouw. Het inkomen van de vrouw komt niet alleen ten goede aan de vrouw zelf, maar ook aan hun gezin en families. Vrouwen investeren meer dan mannen hun verdiende geld in gezondheid, onderwijs en het welzijn van hun familie. 
 
Beste Achmea collega’s. Laat vooral je stem horen! Kijk eens op de lijst met 46 indrukwekkende projecten. En wil jij ook 55 arme, ondernemende vrouwen in Azië een kans geven op een betere toekomst? Dan vraag ik je te stemmen op project nummer 20!
 

Opmerkingen

Wat een goed initiatief!

Hoi Thea,

Deze kant kende ik nog niet van je, maar mijn steun heb je! Stemmen van buitenaf tellen toch voor 2? Ik stem voor vrouwelijk ondernemerschap!

Pieter

P.S. En mocht jouw aanvraag het onverhoopt niet redden, dan doneer ik 85 euro voor 1 microkrediet
 op 5-11-2015 19:01

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code