YOU MUST EXPECT GREAT THINGS OF YOURSELF BEFORE YOU CAN DO THEM

Raoul Berkelmans [28]
Financieel Management Trainee

Hoe kijk je terug?

Zes maanden geleden stapte ik in het vliegtuig richting Istanbul voor mijn opdracht bij de Turkse dochter van Achmea, Eureko Sigorta. Voor mijn gevoel waren er pas 3 maanden voorbij, maar mijn opdracht zat er toch echt op en een week geleden landde ik weer op Schiphol. Met veel te veel bagage in een overvolle trein, voelde het snel weer als Nederland. Als je dan je vriendin, je ouders en je vrienden weer ziet dan is de eerste reactie meestal hetzelfde. Hoe was het? Hoe kijk je terug?

Eigenlijk is het antwoord heel simpel, maar kan ik het toch niet goed uitleggen. Het is voor mij één van de meest bijzondere ervaringen die ik heb mee mogen maken. Het is  de combinatie van allerlei dingen die het zo gaaf maakt. Istanbul, lieve mensen en collega's, interessante geschiedenis en cultuur en het feit dat ik gewoon heel veel mooie dingen mocht doen. Sommige dingen ervaar je ook  wanneer je ergens een week op vakantie gaat, maar wanneer je er 6 maanden lang 24/7 in wordt ondergedompeld is het toch anders. Je gaat de kleine details zien, je eerste verbazing verdwijnt en wat je normaal vindt in Nederland is opeens niet meer zo normaal. Je past je langzaam aan aan je nieuwe leventje en gaat de nieuwe dingen waarderen.
Toch moet ik ook heel eerlijk bekennen dat het erg fijn is om weer met je vriendin op de bank te kunnen liggen en een biertje te kunnen drinken met je vrienden. Maar ik wil ze ook heel erg graag kennis laten maken met de dingen die ik daar heb gezien, ervaren en geproefd. Dat proeven mag je absoluut letterlijk nemen. Dus voor mij is het niet zo zeer de vraag: ‘’Hoe kijk je terug?”, maar ‘’Hoe vaak kijk ik terug?”.
Lijkt het jou ook gaaf om zoiets tijdens je traineeship te ervaren, of om een hele gave start van je carrière te maken in Nederland. Klik hier voor de vacature van het Management Traineeship en hier voor de vacature van het Financieel Management Traineeship.

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code