HOE JE KIJKT, BEPAALT WAT JE ZIET

Esther Veenhouwer [45]
Manager Juridische Zaken

Kijkje in de keuken van JZ: Dokter op Zak app

​Dokter op Zak app
Speciaal voor iedereen met een FBTO Zorgverzekering heeft FBTO in oktober de Dokter op Zak app gelanceerd. Met de app heb je direct contact - zelfs video chatten is mogelijk - met een ervaren medisch team. Via deze app kun je snel online hulp inroepen voor kleine medische ongemakken. Je moet denken aan koorts, huiduitslag, bultjes etc.
Met veel partijen binnen en buiten Achmea is hard aan het tot stand komen van de app gewerkt. Ook door een jurist van Juridische Zaken.

Wie waren betrokken?
In dit geval is de app extern gebouwd en beantwoordt een Zorginnovatiebedrijf de vragen die via de Dokter op Zak app worden gesteld. Bij dit Zorginnovatiebedrijf werken medisch deskundigen. 
 
Teamwork binnen Achmea
Met een team zijn we aan de slag gegaan. Dit team bestond uit Achmea-collega’s van verschillende afdelingen: Marketing, Security, Compliance, IT, Juridische Zaken en Inkoop. Je bent allemaal verantwoordelijk voor een deel van de activiteiten, maar die activiteiten hebben wel raakvlakken. Dit betekende dus met elkaar afstemmen en samenwerken!
 
Juridische onderwerpen
Als jurist houd je je bezig met de contracten en onderhandelingen met de leverancier die de app bouwt en maak je afspraken over de inzet van de medisch deskundigen. Je stelt de app-voorwaarden op en beoordeelt samen met een jurist van een productdivisie de ‘uitingen’. Met uitingen bedoelen wij: hoe en wat communiceer je met de klant in de app en de app-voorwaarden. Is dit duidelijk en transparant? Begrijpt de klant dit?
Ook kijk je naar de uitwisseling van gegevens. In de chat-gesprekken worden medische onderwerpen besproken. Dit betekent dat de beveiliging heel belangrijk is en dat daarover goede afspraken in de contracten moeten worden gemaakt.
Trots!
De app is nu bijna 10.000 keer gedownload. Ook de klanten reageren positief. Ze vinden de app duidelijk en transparant. En daar zijn wij natuurlijk trots op!

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code