CHOOSE YOUR BATTLES

Renée Engel [31]
Juridisch adviseur Intake & Advies

Wishful thinking

​Beste kerstman,

Ik weet het, u hebt het druk, maar ik heb een aantal wensen. De hele wereld trekt momenteel aan uw rode jasje, maar er zijn een aantal zaken waar u in het verre Lapland wellicht geen nota van hebt genomen.
 
Weet u wat ik graag zou willen? Vrede op aarde. Naïef? Misschien. Ik zie verschrikkelijke beelden op televisie van huilende vrouwen, ondervoede kinderen, doorweekte mannen die geen huis meer hebben, omdat bepaalde lieden het nodig vinden om haat en onrust te zaaien. Kinderen die niet meer naar school kunnen, jonge vrouwen die niet meer alleen naar buiten kunnen in de angst dat ze worden meegenomen en verkocht als bruid of slaaf, mannen die als beesten worden behandeld, omdat ze een ander geloof aanhangen. Wat me misschien nog het meest beangstigd is de toon van het debat in het veilige Nederland. Hard, kerstman, steenhard. Tolerantie is een begrip dat lijkt te vervagen. Ik snap de angst voor het onbekende, maar we zijn allemaal mensen die uiteindelijk maar één ding willen: geluk voor onszelf en onze familie en vrienden.
Verder heb ik eigenlijk niet zoveel te wensen. Of nou ja;
 
Misschien is het de tijd van het jaar, maar ik zou ook wel wat meer verdraagzaamheid willen. Kent u het nummer "15 miljoen mensen"? Misschien kunnen we een duet opnemen, en de tekst gaat dan als volgt:
 
20 miljoen mensen, op dat hele kleine stukje aarde
Het land vol van verdraagzaamheid
Het land dat zorgt voor iedereen
Geen hond die van een goot weet
Met nasiballen in de muur
En niemand die droog brood eet!
 
Oh en kerstman, ik zou eigenlijk ook wel een hoop nieuwe collega's willen. Net als dat we in Nederland een aantal miljoen bondscoaches hebben, hebben we ook zoveel miljoen rechters en juristen. Hoewel het positief is dat we ons de kaas niet van het brood laten eten, vind ik het een wat minder positieve ontwikkeling dat er een hoop broodje aap verhalen worden verteld. Op verjaardagsfeestjes, borrels en waarschijnlijk ook als heel Nederland aan de gourmet zit op eerste kerstdag, word je verteld dat je "recht hebt op". Nu hebben we gelukkig in Nederland en Europa een "hoop recht op". Maar helaas, niet alles kan. Soms moeten we accepteren dat er een max zit aan onze rechten en we het verlies in onze portemonnee moeten nemen.
Neemt u nou bijvoorbeeld het herroepingsrecht. Je kan, als je op internet een mooie jurk voor kerst hebt gekocht, binnen 14 dagen na ontvangst de jurk terug sturen. Ik merk dat er een trend gaande is, waarbij wordt gedacht dat dit bij alles kan, zoals bijvoorbeeld geboekte reisjes naar Lapland. Maar zo werkt het niet kerstman, en daarom heb ik meer juridisch goed onderlegde collega's nodig, zodat we deze boodschap met zijn allen kunnen verkondigen en onze klanten niet met een kluitje het kerstbomenbos in worden gestuurd.
 
Ik hoor graag van u!
 
Liefs Renée

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code