ELKE REIS BEGINT BIJ DE EERSTE STAP

Marloes van der Meulen [43]
Adviseur Acceptatie en Beheer

Nog Verder

Achmea heeft in samenwerking met drie vakorganisaties, FNV Finance, De Unie en CNV Dienstenbond, het interne platform “Verder” gelanceerd.  Achmea vindt het belangrijk dat mensen werken aan hun eigen inzetbaarheid. Met het platform Verder is een plek gecreëerd waar je inspiratie kunt halen, delen en brengen. In oktober schreef ik hier ook een blog over.

Een paar dagen na de inspiratiebijeenkomst kreeg ik het bericht dat ik ook één van de 18 kanskaarten gekregen heb! Ik ben vanaf 1 januari 2016 naast mijn baan bij Achmea ook zelfstandig ondernemer en wordt een ‘hybride ondernemer’. Ik heb hulp gevraagd om alles wat daarbij komt kijken overzichtelijk te maken en te toetsen op haalbaarheid. Hiervoor heb ik een (externe) coach toegewezen gekregen en een collega als buddy. Als ‘tegenprestatie’ (maar zo voelt dat helemaal niet) blog ik op het intranet en kunnen alle collega’s mij volgen in de stappen die ik zet.

Met de externe coach heb ik mijn plannen gedeeld en hij heeft  mij informatie gegeven wat er bij zelfstandig ondernemerschap komt kijken. En hij gaf mij de bevestiging dat ik op de goede weg zit. Hiermee kan ik de komende maanden vooruit om op te starten. De buddy van Achmea is voor mij een uitlaatklep om successen en leermomenten te delen. Ik sta nu ‘in-the-picture’ en dat is spannend. Het heeft mij een enorme boost gegeven om stappen te zetten die eigenlijk al jaren sluimeren!

Er zijn meer collega’s die een stapje verder willen, maar niet precies weten hoe. Eind januari organiseert de Verder projectgroep een 3daags event in Leeuwarden. Drie dagen lang kunnen alle collega’s in Leeuwarden letterlijk struikelen over activiteiten die te maken hebben met inzetbaarheid en persoonlijke ontwikkeling. Ook de kanskaartdeelnemers zijn daar aanwezig en we vertellen graag over onze ervaringen van de laatste drie maanden. Benieuwd hoe zo’n event eruit ziet? Tilburg had in november de primeur.

Een nieuw jaar, met nieuwe stappen en ontwikkelingen. We gaan Verder!

 

 

PS: benieuwd wat ik precies ga doen? Houd dan mijn LinkedIn profiel in de gaten.

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code