LIFE HAPPENS WHILE YOU'RE BUSY MAKING OTHER PLANS

Zoey Planjer [29]
Productmanager Mobiliteit

’Ga niet op zoek naar die ene specifieke functie!’

En toen waren er twee jaar voorbij..

Afgelopen maand sloot ik een bijzondere periode af, vanaf nu ben ik namelijk geen trainee meer. Twee jaar lang heb ik mij in een snoepwinkel gewaand waar ik alle smaakexplosies heb meegemaakt. Ieder half jaar een andere opdracht betekende ieder half jaar een ander smaakje, een andere uitdaging, ander merk of product, nieuwe collega’s en andere locaties! Want Achmea is groot, heel groot! En ja dan heb je last van bureaucratie, oneindige ketens en een wirwar aan IT systemen.. maar wat je vooral hebt is kansen, diversiteit in mensen en producten en voor iedereen een andere uitdaging!
 
Koffie, koffie en nog eens koffie!
En daar kwam ik in mijn zoektocht naar mijn volgende stap na het traineeship maar weer overduidelijk achter. Ik had één ding op mijn verlanglijstje staan: Het naar binnen halen van veranderingen in de maatschappij en daar ‘iets’ mee doen! Ik hoor je al denken ‘lekker vaag Zoey!’ en ja dat was het ook. Dus ik ging gesprekken voeren binnen Zilveren Kruis, Centraal Beheer, Interpolis, onze productdivisie en zelfs IT kwam voorbij. Geweldig om te ervaren hoeveel mensen open staan voor een gesprek en hoe ze vervolgens met eindeloze passie kunnen vertellen over hun vak, hun merk, hun product en hun klanten! Veel kopjes koffie met business developers, propositiemarketeers, productspecialisten, salesmanagers, innovatiemanagers leidden tot de gouden tip: ‘Ga niet op zoek naar die ene specifieke functie maar ga op zoek naar de omgeving die bij je ontwikkelpunten past én waar jij iets met jouw sterke punten kan gaan toevoegen’. En verder ging mijn zoektocht.
 
Op zoek naar die juiste omgeving
Tijdens het traineeship krijg je veel persoonlijke coaching. Opschrijven wat ik nog wil ontwikkelen en waar ik juist toegevoegde waarde kan brengen was dus niet zo moeilijk. Mijn wensenlijstje werd al weer concreter. Ik zocht een omgeving waar veel afdeling overstijgend gewerkt wordt want betrekken en verbinden vind ik leuk. Daarnaast wilde ik verantwoordelijk zijn voor het ophalen en vertalen van (veranderende) klantbehoefte naar concrete vernieuwingen in product en/of serviceverlening, want van behoefte naar executie kan ik goed. Tot slot wilde ik als werknemer van de grootste verzekeraar in Nederland beter begrijpen wat we verkopen, voor welke voorwaarden en waarom juist tegen die prijs. Ik geloof er namelijk in dat die kennis, in combinatie met de klantbehoefte een gouden duo is! Dus ‘het vak verzekeren’ werd aan mijn wensenlijst toegevoegd.  Dankzij de hulp van mijn netwerk, had ik deze omgeving en nieuwe uitdaging binnen twee dagen gevonden!
 
Waar ik die nieuwe uitdaging heb gevonden, vertel ik je de volgende keer. Een tipje van de sluier; in de snoepwinkel was de autodrop altijd al favoriet! En voor iedereen die ook op zoek is naar een nieuwe omgeving, stel die kopjes koffie niet uit!

 

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code