HOE JE KIJKT, BEPAALT WAT JE ZIET

Esther Veenhouwer [45]
Manager Juridische Zaken

Kijkje in de keuken van JZ II: vergroot je kennis met de Achmea LCT!

Achmea Legal College Tour
In september 2013 zijn we gestart met de Achmea Legal College Tour. Vier keer per jaar organiseren we een sessie om kennis van Achmea-collega’s op een bepaald onderwerp te vergroten. In heldere en eenvoudige taal worden actualiteiten en ontwikkelingen op juridisch gebied toegelicht. Ook worden tips voor de praktijk gegeven.
Er zijn o.a. sessies geweest over cloud-computing, privacy, apps en outsourcing.
De laatste sessie, die werd gegeven door Heidi Vreeburg en Laurens Brussee, ging over Social Media.

Social Media
Social Media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Twitter, Facebook en WhatsApp worden volop door bedrijven gebruikt. Ook bij Achmea speelt Social Media een belangrijke rol. Mag je als bedrijf op jouw Facebook-site gebruik maken van een video die op YouTube staat? Hoe gaan we om met WhatsApp als communicatiekanaal? Wanneer is een grappig plaatje op Twitter nog een parodie en wanneer is sprake van het schaden van een concurrent? Dit zijn voorbeelden van vragen die aan de orde komen in de Achmea Legal College Tour.

Gebruik van Social Media als bedrijf
Wanneer je als bedrijf gebruik maakt van Social Media, dan geeft dat veel voordelen. Het is snel, biedt gemak en je bereikt op een relatief eenvoudige wijze een grote of specifieke doelgroep. De algemene voorwaarden van de Social Media partijen zijn echter wel van toepassing. Om deze diensten te kunnen gebruiken, dien je als bedrijf, akkoord te gaan met deze voorwaarden. Op basis van deze voorwaarden doe je afstand van een flink aantal rechten.  Een kritische blik naar de gevolgen daarvan door een jurist is dus echt wel noodzakelijk.

Een paar tips: Do’s en  Don’ts gebruik Social Media 
Do’s:
- Respecteer copyright
- Respecteer privacy van personen
Don’ts:
- Verspreid geen bedrijfsgevoelige of vertrouwelijke gegevens
- Plaats geen informatie op Social Media die een ander niet mag gebruiken

Toekomst met Social Media
Social Media is inmiddels een belangrijk communicatieplatform en marketingmiddel. Innovaties op het gebied van Social Media volgen elkaar in rap tempo op. De juristen van ons team adviseren over contracten, waarbij Social Media wordt ingezet. Daarbij wordt gekeken naar de commerciële kansen en ook risico’s. En dat vraagt dat wij alert zijn op nieuwe ontwikkelingen. In de Achmea Legal College Tour besteden wij aandacht aan deze ontwikkelingen. En veel collega’s weten dat te waarderen!

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code