NIET GESCHOTEN, ALTIJD MIS!

Anke Horstman [29]
Manager webredactie

Wat doe ik hier eigenlijk?

Presentatrice, redactrice of producer; ik had ervoor kunnen gaan bij de radio of televisie. Maar met een Minor Media Producties kwam ik bij een Verzekeringsmaatschappij terecht. Ben ik dan nu totaal mislukt?

Ik screen geen mensen voor interviews. Draaiboeken maak ik nauwelijks. En behalve deze blog schrijf ik weinig teksten voor de website. Dat doen de Communicatiespecialisten al. Met een cursus B1, Vertrouwd Communiceren, et cetera zijn zij de enige die productinhoudelijke teksten op de website mogen zetten. Vind ik dat jammer? – soms. Maar met een Minor Media Producties kun je zoveel meer dan dat.

Als webredacteur bij Centraal Beheer Achmea manage je content. Zorgen dat kopjes in de juiste SEO grootte staan. Uitklapvelden maken om leesbaarheid te verbeteren. Buttons in een opvallende kleur zetten. En zonder dat het schreeuwerig oogt. Dat betekent soms dat je één pagina wel tien keer wijzigt om te kijken wat het visueel doet. Dit spelen met de content maakt het voor mij een groot knutsel-plezier.

Natuurlijk hebben we te maken met de grotere belangen van Achmea. Als iets moet, dan moet het. Ook al vind ik het niet mooi of meer duidelijkheid scheppend voor de klant. Ik probeer de grenzen op te zoeken tussen wat ikzelf mooi vind, wat handig is voor de klant, wat moet vanuit wetgeving en wat verwacht wordt vanuit de organisatie. Dat kan frustrerend zijn, maar goed. Eigenlijk zie je dat binnen elk online bedrijf wel.

En dat is wat ik me een paar maanden geleden dus besefte: eigenlijk werk ik helemaal niet bij een Verzekeringsmaatschappij. Stiekem had onze afdeling net zo goed voor een online warenhuis kunnen werken. Of voor sbs.nl. Zolang het zich maar online exploiteert. KCO is een online afdeling/bedrijf en doet zaken voor Centraal Beheer Achmea!

De cirkel is rond
Ik heb geen verstand van verzekeringen. Wel van websites bouwen en onderhouden. Media Producties heb je in alle soorten en maten. Radio en televisie zijn er twee voorbeelden van, maar online media is inmiddels nog veel belangrijker geworden. Het is niet helemaal journalistiek wat ik bedrijf, maar een Media Productie is centraalbeheer.nl toch echt!

Opmerkingen

Taalfouten

Er staan taalfouten in jouw blog (enige>enigen en 'me beseffen' is geen Nederlands. Dan is het maar goed dat je geen teksten plaatst :/.
 op 29-2-2016 23:19

Re: Wat doe ik hier eigenlijk?

Leuk dat je het toch gelezen hebt dan ;-)
 op 16-3-2016 15:22

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code