YOU MUST EXPECT GREAT THINGS OF YOURSELF BEFORE YOU CAN DO THEM

Raoul Berkelmans [28]
Financieel Management Trainee

Wat zoek je?

Het is een hele simpele vraag. Het antwoord is, voor mij althans, iets moeilijker. Ik ben nu druk op zoek naar een baan. Een baan binnen Achmea. Op de vraag wat voor baan precies, kan ik nog geen antwoord geven. Best een vreemd idee eigenlijk. Twee jaar lang heb ik allerlei verschillende opdrachten gedaan en veel verschillende dingen gezien. Toch weet ik nog niet precies wat ik nu wil.

Als ik op zoek ging naar een opdracht tijdens mijn traineeship was het altijd redelijk simpel. Ik had een paar gesprekken, maar wist in mijn achterhoofd al heel goed wat ik wilde. Een combinatie van inhoud en persoonlijke ontwikkeling. De focus lag heel duidelijk op wat ik in een half jaar wilde bereiken. Waar ik over een half jaar wilde staan. Daar zocht ik dan mijn toekomstige opdracht op uit. Nu is de tijdshorizon opeens geen half jaar meer, maar is die onduidelijk. Nu ga ik voor een vaste baan. De volgende stap is natuurlijk niet een commitment voor mijn hele werkende leven, maar het voelt toch als een grote stap.
Ook de zoektocht naar die vaste baan voelt best vreemd. Ik ben nu gesprekken aan het voeren, puur om te kijken of er bij Achmea plekken zijn die eventueel bij me passen. Puur ter oriëntatie. Totaal het tegenovergestelde van hoe ik altijd te werk ging. Ik merk dat het voor mij een beetje wennen is. Aan het einde van zo’n gesprek  heb ik  meer vragen, dan toen ik aan het gesprek begon. Terwijl ik eigenlijk na een gesprek al wil weten of het iets voor mij is. Hoe meer gesprekken je voert, hoe meer plekken opeens een optie voor je blijken te zijn.  
Je merkt dat er op veel plekken mooie kansen liggen, wat de keuze alleen maar moeilijker maakt. In de komende weken hoop ik duidelijk te hebben wat er daadwerkelijk concreet over blijft. Op welke plekken binnen Achmea er ook echt een baan is die bij me past. En waar ze ook nog eens met mij in zee willen. Dan houd de zoektocht op en moet ik mijn keuze gaan maken.
Één keuze heb ik al wel gemaakt. Als het zo ver komt dat ik de keuze kan gaan maken, dan ga ik in ieder geval kiezen voor wat ik het leukste vind!

Opmerkingen

Re: Wat zoek je?

Kom nog maar eens Bij Fr langs. Wie weet wat voor mogelijkheden er zijn.
Groet Dick
 op 13-3-2016 16:17

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code