INNOVATION DISTINGUISHES BETWEEN A LEADER AND A FOLLOWER

Bas Lijten [37]
Principal Architect

Bas Lijten is benoemd tot Sitecore MVP!

​Vorig jaar is er binnen Achmea hard gewerkt aan een nieuw platform voor het hosten alle publieke websites, namelijk Sitecore. Dat betekende voor mij en mijn collega’s wel een behoorlijke  verandering, vooral als je als organisatie meteen een top-notch platform wilt neerzetten dat voorziet in continuous deployment, zero-downtime en stabiliteit. Daarnaast hadden wij als bank-verzekeraar een aantal requirements waarin het Sitecore platform niet voorzag én zijn wij continu aan het innoveren – kortom, voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, nieuwe kennis op te doen, feedback te geven aan Sitecore en vooral, heel veel kennis om te delen. Dit heeft er toe geleid dat ik ben benoemd tot Sitecore MVP 2016!

Een nieuw platform
Een nieuw platform, dat wil zeggen dat dit nieuw is voor alle betrokkenen, denk hierbij aan beheerders, ontwikkelaars, architecten, testers, ontwerpers, content managers en marketeers . Als Achmea geloven wij er in dat we alle kennis in huis moeten hebben en daarom investeren wij in onze mensen. Zelf ben ik vanaf het allereerste begin betrokken geweest bij dit project, waarbij ik heb meegewerkt aan het neerzetten van een nieuwe, schaalbare en flexibele infrastructuur en ben ik als  principal  architect verantwoordelijk voor alle governance omtrent het gebruik maken van dit platform. Niet alleen de deployment strategie, software architectuur, development standaarden en richtlijnen, maar ook kwaliteitseisen, rollen en verantwoordelijkheden en de ALM strategie vallen onder mijn verantwoordelijkheid.

Feedback aan Sitecore en de Sitecore community

Tijdens dit traject, waarin we nauw hebben samengewerkt met Sitecore en technologiepartner Avanade, hebben we veel feedback geleverd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ondersteuning van claims based authentication, dit leverde Sitecore niet standaard mee in het product, maar diende zelf gebouwd te worden. Samen met Sitecore hebben we hierin naar een oplossing gewerkt én hebben we deze oplossing met de community gedeeld middels een blog, zodat iedereen hier profijt van kan hebben. Onder de vlag van ons Model office hebben we onderzocht hoe we IoT data, in dit geval Fitbit data, konden gebruiken in Sitecore, zodat we op basis van de activiteit van een gebruiker, een gepersonaliseerde website kunnen tonen. Ook dat hebben we gedeeld, door op de Sitecore Usergroup hierover te presenteren.

Ik hoop de komende jaren nog veel meer kennis te kunnen delen, want ik ben er heilig van overtuigd: als wij onze kennis delen, krijgen wij als Achmea dit ooit dubbel en dwars terug. En dit is niet alleen goed voor Achmea, maar ook voor mijzelf, gezien alle leuke reacties op twitter én de toename van bezoeken op mijn blog.

 
Maar voordat ik weer een nieuwe blog ga schrijven, ga ik eerst nog even genieten van mijn nieuwe titel :D

 

Opmerkingen

vraagje

Het artikel gaat over MVP; wat is dat?
 op 9-3-2016 8:35

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code