CHOOSE YOUR BATTLES

Renée Engel [31]
Juridisch adviseur Intake & Advies

Een duivels dilemma

​Een duivels dilemma

Ik heb een zaterdagabonnement op de Volkskrant (verder: Krant). Niet omdat ik jarenlang ben gestalkt door allerlei callcenters, of omdat ik te lui ben om me aan te melden bij het bel-me-niet-register, maar uit vrije wil. Heerlijk leek het me, onder het genot van een dubbele espresso (soms drie) wakker te worden met het leed dat de wereld heet.
 
Nu is het zo dat de bezorger van de Krant me dit plezier soms ontneemt. Al verschillende zaterdagen heb ik me moeten wenden tot de klantenservice van de Krant. Het moet gezegd worden, het ontnomen leesplezier werd uiterst serieus genomen en als pleister op de wond kreeg ik twee coupons, voor het geval dat de bezorging onverhoopt weer eens te wensen overliet.
 
De Krant had vermoedelijk een glazen bol, want de brievenbus bleef de week er op weer leeg. Lichte opwinding maakte zich van mij meester, want het doel van het abonnement was toch echt dat ik niet de deur uit hoef voor het leesvoer.
 
Afijn, wat nu?
 
A)Zoete wraak en de bezorger geen extraatje geven met de feestdagen.
B) Afwachtende houding aannemen en zien of een en ander verbeterd.
C) Mijn principes laten gelden en de Krant verwennen met een leuk juridisch schrijven. Immers, dat zou ik een klant ook adviseren.
 
Een duivels dilemma. Als ik de belangen van onze klanten behartig, moet ik toch op zijn minst ook mijn eigen belangen kunnen/willen/gaan behartigen? Hoe zit het dan wel niet met mijn "principes"?
 
Voor nu: ik kijk het toch nog maar even aan. En voor de visite: in december even bellen voordat je langs komt, anders sta je mogelijk voor een gesloten deur!
 

Opmerkingen

Re: Een duivels dilemma

Wahahaaa wat leuk geschreven renee
 op 4-4-2016 11:43

Digitaal abonnement

Uit eigen ervaring met het niet ontvangen van de krant op zaterdag, weet ik inmiddels dat het weekendabonnement standaard komt met een digitale tegenhanger, waar je overigens ook door de week van kan profiteren. Vergeten gebruikersnamen en wachtwoorden daargelaten kan je bij gebrek aan een papieren exemplaar je ook wenden tot de variant op smartphone, tablet of desktop.

En het feit dat ik dat zo achteloos kan opdreunen is mogelijk een voorbode van hoe vaak je de krant nog niet gaat ontvangen. ;-)
 op 11-4-2016 13:04

Dilemma?

Wat is precies het dilemma hier dan? En wat zijn je principes? Typisch gevalletje van een overeenkomst die niet nagekomen wordt en je dus hier iets aan doet. Dilemma van te veel moeite??
 op 19-4-2016 18:17

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code