CHOOSE YOUR BATTLES

Renée Engel [31]
Juridisch adviseur Intake & Advies

#thinkdifferent

Er wordt nogal wat geschreven, gesproken en onderzoek gedaan naar een demografisch fenomeen: de millennial, een bijna mythisch wezen geboren tussen 1980 en 2000. Rondvraag leert dat iedereen wel een millennial kent. Waar je ZE aan kan herkennen? Tijd voor een nadere kennismaking.
 
ZE zijn techneuten
De millennial maakt zich technische ontwikkelingen snel eigen. De digitale skills van de millennial zijn ongeëvenaard, mede mogelijk gemaakt door de Apple-revolutie. 
 
ZE zijn creatief
Ja, ze stellen kritische vragen.
Ja, ze denken mee en ja dat is soms even wennen. Er komen een hoop ideeën bovendrijven, de een wat doordachter dan de ander, maar een betrokken medewerker, wie wil dat nou niet? #thinkdifferent
 
ZE zijn flexibel
Een nieuwe taak, een ander systeem, een verandering van koers: de millennial gaat op volle kracht met je mee. Niet vast houden aan wat vertrouwd en zeker is, ze maken graag een sprong in het diepe. Geef vertrouwen; vis een spartelende millennial niet meteen uit het water, ze gedijen niet zo goed op het droge. 
 
ZE willen verschil maken
Dit fenomeen heeft ambitie, wil carrière maken en invloed hebben. Welk glazen plafond? Door deze groep hebben we het over 20 jaar niet meer over vrouwen quota , Opzij en excuustrutten. Met een beetje geluk is de plastic soep opgeruimd en is hongersnood een uitgestorven begrip. Allemaal dankzij die ambitieuze, impact-willen-makende millennial.

ZE willen leren
Millennials willen zich ontwikkelen en ontplooien. Ze zijn hongerig naar kennis. Kennis = macht = geld? Wellicht is deze formule een op het oog wat oppervlakkige waarheid. Maar millennials zijn niet opgegroeid met hoge spaarrentes en spenderen hun verdiende centen graag. Profiteert de economie ook weer van. 
 
ZE durven
Ze vertellen wat ze voelen, zeggen wat ze denken en durven te vragen. Een millennial durft zich kwetsbaar op te stellen en zoekt zo verbinding zonder zich geremd te voelen door hiërarchische verhoudingen. Samen durven ze waar te maken!
 
Nog een tip van het huis: Ga het gesprek aan met en luister naar een millennial om ze gemotiveerd en gelukkig te houden. Zo kan je voorkomen dat ze ineens naar links swipen.
 
Was getekend,

 
Een millennial

Opmerkingen

leuk!

Haha geweldig en on point!
 op 6-12-2017 20:47

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code