Met dit mooie jaarlijkse traject richten wij ons op het werven van werkzoekenden met een vluchtelingenachtergrond op het vakgebied IT. Dit doen wij, Achmea Strategie & Transformatie, samen met Refugee Talent Hub en NewBees. Het doel is een betaalde baan.

Kom jij bij ons in dienst? Dan vindt voor de duur van 1 jaar begeleiding plaats op het gebied van professionele ontwikkeling en cultuur door NewBees. Ook krijg je Nederlandse taaltraining.

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor 2022 aan te melden. Maar niet getreurd! Dit is een jaarlijks terugkomend traject. Wanneer de startdatum van het volgende traject bekend is, zetten wij dat op deze pagina.

De Refugee Talent Hub en Newbees

Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar met als doel een betaalde baan. Hun droom is een Nederland waarin werkgevers de talenten van vluchtelingen zien en benutten, en vluchtelingen dus gelijke kansen hebben op de arbeidsmarkt. Daar sluiten wij als Achmea helemaal bij aan. Daarom is Achmea partner van Refugee Talent Hub.

NewBees bereidt nieuwkomers, vluchtelingen, voor op een baan: op een plek in onze samenleving. Zij geloven namelijk in een inclusieve samenleving waar gelijkwaardigheid centraal staat. En waar ruimte is voor het benutten van talent, ongeacht waar je vandaan komt. Hun aanpak is een unieke combinatie van persoonlijke begeleiding op de werkvloer en praktijkervaring om de landing in de nieuwe organisatie goed te laten verlopen.

Het begeleidingstraject

Een groep van 6 tot 8 nieuwkomers gaat aan de slag bij Achmea, op diverse IT-afdelingen. De geselecteerde kandidaten starten gelijktijdig en worden als groep begeleid door intervisiesessies, jobcoaching en taalondersteuning. Dit traject duurt 1 jaar. Iedere nieuwkomer krijgt een buddy toegewezen, meestal uit het team zelf. De buddy begeleidt de nieuwkomer inhoudelijk en maakt hem of haar wegwijs binnen Achmea. Om meer te snappen van elkaars cultuurverschillen en hoe je daarmee omgaat in de praktijk, organiseren we een aantal workshops. Hieraan nemen nieuwkomers, leidinggevenden en buddies samen deel.

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!