Achmea Inclusief

Achmea Inclusief.jpg

 

Achmea en de participatiewet
In het Sociaal Akkoord van 2013 hebben het kabinet,  werkgevers en vakorganisaties afgesproken dat het bedrijfsleven tot en met 2025, 100.000 extra banen ter beschikking stelt voor mensen met een beperking. Dit is vastgelegd in de Wet Banenafspraak en de Quotumwet. Achmea wil in het verlengde van haar identiteit en strategie een “faire” bijdrage leveren aan deze afspraak en heeft de ambitie om een medewerkersbestand op te bouwen dat een afspiegeling is van de samenleving. Wij geloven in gelijkheid voor iedereen, ongeacht ras, leeftijd, geslacht, etnische afkomst, religie, seksuele geaardheid of beperking.

Welke talenten breng jij mee?
Wij nodigen je van harte uit om te solliciteren op alle reguliere vacatures. Wij zoeken professionals en gaan daarbij niet uit van wat je hebt maar wat je kunt. Wel of geen officiële doelgroep status maakt ons niet uit, iedereen is welkom.

Heb je vragen over de inhoud van een vacature, het aantal uren of aanpassing van een werkplek? Neem dan contact op met de recruiter  of de vacaturehouder.
We zoeken met name kandidaten voor de volgende vakgebieden:
- Vermogensbeheer
- Letselschadeafhandeling
- Data analyse
- IT
- Online marketing

Ook werven wij (tijdelijke) collega’s via Randstad, Adecco of Fintrex. Op hun sites vind je meer informatie over de openstaande vacatures en hoe je daar op kunt solliciteren.

Wij werken samen
Wij bezoeken regelmatig Meet & Greets in Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. Deze worden georganiseerd door Onbeperkt aan de Slag. Een uitgelezen kans om in contact te komen met diverse werkgevers en jouw mogelijkheden te bespreken. Kijk op de site van www.onbeperktaandeslag.nl waar en wanneer deze zijn.

Achmea is lid van de werkgeversvereniging AWVN en werkt actief mee aan het programma “Werkgevers gaan Inclusief”.  Verder zijn wij lid van de Club van 1000 van Emma@work, Onbeperkt aan de Slag en De Normaalste Zaak.