Nieuws

Achmea… Kan je daar je sneakers aan?

Cindy Caljouw

Cindy Caljouw is Data Scientist bij Achmea en kwam op een hele bijzondere manier bij Achmea terecht! Hoe Cindy met Achmea in contact kwam én wat ze nu doet lees je in haar blog!

Achmea… Kan je daar je sneakers aan?! Ja! Dat was inderdaad één van de vragen die ik stelde tijdens mijn meeloopdag bij Achmea. Hoe ik daar terecht ben gekomen? In dit artikel neem ik je mee in mijn loopbaan en werkzaamheden als Data Scientist bij het Data Expertise Centrum van Achmea.

Ik wil die Raspberry Pi!

Op Tweakers.net vond ik een treasure hack game waarmee je kans maakte op een Raspberry Pi. ‘Die wil ik hebben’, dacht ik! De game was ontwikkeld door Achmea. Vol goede moed begon ik aan de game en speelde hem uit. Ja, je studeert wiskunde of niet;). Na het uitspelen van de game werd ik benaderd of ik deel wilde nemen aan een inhousedag voor IT talent. Ik kon die dag helaas niet dus besloot een mailtje terug te sturen. Ik gaf aan dat ik die dag niet kon maar wel graag een kijkje in de keuken wilde nemen bij de grootste verzekeraar van Nederland. Het was te proberen…

Een aantal dagen later werd ik gebeld door een van de IT-recruiters. Zij vertelde mij dat het mogelijk was om een dagje mee te lopen binnen Achmea en wilde graag weten waar mijn interesses lagen. Op basis van mijn antwoord kwam er een voorstel; een dag meelopen in het Data Expertise Centrum. Het leek mij superleuk om eens binnen te kijken bij zo’n grote coöperatie met maatschappelijke impact en zulke gigantische datasets en ging op het aanbod in.

De gevreesde IT-grot

Je hebt het begrip vast wel eens gehoord; de IT-grot. Dat was het beeld wat ik van werken binnen een IT-afdeling had. Toen ik een dag meeliep bij het Data Expertise Centrum van Achmea werden mijn vooroordelen direct ontkracht. Ik trof sociaal capabele mensen aan die zich met innovatieve projecten bezig hielden. Even ter informatie; ze zaten niet in een grot;). Tijdens deze dag vuurde ik allerlei vragen af op de teammanager; ik wilde weten wat voor een sfeer er heerste binnen het team, met wat voor een projecten de Data Scientists zich bezighielden en niet geheel onbelangrijk; of ik mijn sneakers aan mocht…

Wat ik nu doe?

Ik werk nu als Data Scientist bij het Data Expertise Centrum van Achmea en programmeer data-applicaties met R. Het toffe aan deze functie vind ik dat je als het ware een consultancyrol bekleed, maar dan wel binnen een organisatie met maatschappelijke impact. Iedereen binnen Achmea met data én een vraag kan een beroep op ons team doen. Samen proberen we het vraagstuk te kaderen en te zoeken naar een manier waarop we met behulp van data (en wiskunde!) een antwoord op het vraagstuk kunnen formuleren.

Wiskunde & Achmea; er zijn heel veel combinaties mogelijk ;)!

Momenteel werken er ruim 300 data-analisten verspreid over diverse afdelingen en divisies binnen Achmea. Ieder met hun eigen expertise en doel. Of je hart nu ligt bij het analyseren van klantgedrag, het aan de start willen staan van proces- en productverbetering of misschien wel bij het vaststellen van premies: je werkt hoe dan ook met enorm veel gegevens. Een grotere databank dan de onze zie je zelden. Dat maakt de functie van data-analist bij Achmea er eentje met een extra dimensie.

Meer weten over mijn functie? Je mag altijd mailen naar: [email protected].

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!