Nieuws

Achmea stelt medewerkers met BIG-registratie in staat bij te springen in de zorg

Achmea stelt voormalig zorgverleners die nu bij de verzekeraar in dienst zijn vanaf vandaag in staat om de zorg te gaan ondersteunen. Het gaat om medewerkers met een (recent verlopen) BIG-registratie. Met dit gebaar wil Achmea bijdragen aan een verlichting van de werkdruk van de zorgprofessionals die druk zijn met de behandeling van patiënten met het Coronavirus. De geïnteresseerde medewerkers van Achmea worden vrijgesteld van hun normale werkzaamheden. Dat gebeurt op vrijwillige basis en met behoud van salaris. Vrijstelling wordt verleend in goed overleg met de leidinggevende, waarbij rekening wordt gehouden met de continuïteit van onze bedrijfsvoering.

Met de dag zien we een stijging van het aantal patiënten dat is besmet is met het coronavirus. Hierdoor neemt de druk op de zorg enorm toe en is extra personeel hard nodig. Voormalige verpleegkundigen en artsen van wie de registratie in het BIG-register is verlopen na 1 januari 2018, mogen bij uitzondering weer aan de slag in de zorg, zonder dat zij zich opnieuw in het register moeten inschrijven. Dit heeft minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) vorige week besloten. De inzet van extra personeel in de zorg is hard nodig om de corona-uitbraak zo goed mogelijk te kunnen bestrijden.

Bianca Tetteroo, lid Raad van Bestuur van Achmea: “Achmea is een grote en toonaangevende werkgever. Onder onze 14.000 collega’s bevinden zich ook medewerkers met een (recent verlopen) BIG-registratie. Zij werken bijvoorbeeld bij onze zorgverzekeraars Zilveren Kruis en De Friesland, onze alarmcentrale Eurocross en bij onze onderdelen rond inkomens-, verzuim,- pensioen- en levensverzekeringen. We hopen hiermee een steentje te kunnen bijdragen aan de verlichting van de werkdruk in de zorg.”

Het is op dit moment nog niet exact bekend hoeveel medewerkers met een (recent verlopen) BIG-registratie Achmea in haar gelederen heeft en hoeveel daarvan daadwerkelijk willen en kunnen bijspringen in de zorg. Wij starten vandaag de registratiefase. Zodra de resultaten hiervan bekend zijn, informeren wij u vanzelfsprekend nader.

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!