Nieuws

Agnes Joseph gekozen tot Actuaris van het jaar

Op de Actuarisdag in Zeist is Agnes Joseph donderdag uit drie genomineerden gekozen tot Actuaris van het Jaar.

Actuaris van het jaar 2018

Actuarieel Podium reikt sinds 2012 de prijs van Actuaris van het jaar uit aan een actuaris die een bijzondere prestatie heeft geleverd, een belangrijke bijdrage levert aan de maatschappelijke zichtbaarheid van de beroepsgroep en daarmee een voorbeeld voor anderen is. En dat doet Agnes op meerdere manieren. Zo is ze lid van commissies en werkgroepen van onder meer de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars en fungeert ze als klankbord voor Sociale Zaken en toezichthouders DNB en AFM. Ook is ze verbonden aan Netspar, docent bij het AI en SPO en redactielid bij ‘De Actuaris’. Verder maakt ze zich hard voor de toekomst van het pensioenstelsel via publicaties, blogs en youtube.

Agnes begon haar loopbaan als actuaris in 2004 bij Centraal Beheer, stapte na een jaar over naar de holding en weer een jaar later naar pensioenbeheer. In 2017 ging ze naar PGGM om dat jaar weer terug te keren bij Achmea, als expert actuary en data scientist.

Uit de voordrachten komt een beeld naar voren van een zeer proactieve, vernieuwende, en stimulerende actuaris die diverse disciplines met elkaar verbindt, schrijft de nominatie. Er staat onder meer dat Agnes praktische oplossingen voor maatschappelijke problemen zoals langlevenrisico, verschuivende pensioenleeftijd, rekenrente en generatie-evenwichtigheid ontwerpt, presenteert en onderbouwt. “Ze laat in woord en daad zien wat het is om actuaris te zijn in de breedste zin van het woord.”

In een reactie zegt Agnes dat ze niet weet wie haar heeft voorgedragen. ‘Het was voor mij een hele verrassing dat ik genomineerd was, maar ik vind het erg leuk. En echt gaaf dat ik gewonnen heb natuurlijk.’


De andere genomineerden dit jaar waren Pieter Heesterbeek, werkzaam bij Triple A, en Judith Houtepen van Milliman Benelux. Voorgangers van Agnes als Actuaris van het Jaar zijn Jan Tamerus (2012), Ad Kok (2013), Falco Valkenburg (2014), Amba Zeggen (2015), Marc Heemskerk (2016) en Dirk Jonker (2017).

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!