Nieuws

All you can learn!

Melek Yilmaz

Op 1 januari startte Achmea Academy de pilot ‘All you can learn’. Een soort All you can eat maar dan nét een beetje anders. Je kiest niet onbeperkt voor sushi in je favoriete restaurant, maar kan een jaar lang onbeperkt opleidingen kiezen uit ontelbaar vakopleidingen, masters, masterclasses, mbo- of hbo-opleidingen én trainingen. Geen bomvolle buik maar een bomvol hoofd dus;). In de positieve zin van het woord uiteraard! Hoe het werkt? Als deelnemer van de pilot kan je (bijna) elke willekeurige opleiding volgen. Van cursus Italiaans tot eventmanagement én van masterclass strategisch HR-management tot workshop programmeren in Excel.

Het idee achter de pilot? In deze snel veranderende wereld is het belangrijk dat collega’s zich blijven ontwikkelen (leestip: Iedereen kan leren in het digitaliseren). Zo zijn wij relevant voor onze ruim 10 miljoen klanten én op de arbeidsmarkt. Een levenslang dienstverband bij een werkgever is inmiddels achterhaald maar Achmea wil dat jij de organisatie altijd beter verlaat dan dat je er kwam. Collega Melek is een van de deelnemers in de pilot en in deze blog vertelt zij haar verhaal! Lees je mee?

Even voorstellen…
Mijn naam is Melek Yilmaz, ik ben Verzuim en re-integratiespecialist bij Achmea (zowel in Leeuwarden als in Apeldoorn).
Bij Achmea ben ik mijzelf, met mijn persoonlijkheid, mijn humor, mijn professie en ambities. Achmea denkt met mij mee aan mijn toekomst en duurzame inzetbaarheid. En het verfrissende is, die toekomst kan net zo goed buiten Achmea liggen. Het gaat immers om mijn inzetbaarheid.

En wat doe je precies?
Bij het Expertiseteam Verzuim en re-integratie zijn we met vijf collega’s betrokken bij preventie en verzuim binnen Achmea. We werken ieders vanuit een eigen regio. Ik werk voor de locatie Leeuwarden en Apeldoorn. Vanuit mijn rol ben ik adviserend voor leidinggevenden bij verschillende afdelingen en labels.

En. Hoe werken jullie samen?
Het werk wat ik doe vergt een autonome werkhouding. Dit betekent dat we als team elkaar bewust vinden en treffen. We spreken elkaar wekelijks en ook op dagelijkse basis is er contact. Het is energie gevend om van elkaar te leren en te sparren.

Hoe zorg jij ervoor dat jij jezelf blijft ontwikkelen Melek?
De afgelopen jaren heb ik voor mijn ontwikkelingen een aantal vakopleidingen gedaan. Mijn opgedane kennis en ontwikkeling draagt bij aan mijn werk en daarmee ook aan Achmea als werkgever. Het op pijl houden van mijn arbeidsmarktwaarde geeft mij rust en perspectief. Voor mij is ontwikkelen een intrinsieke motivatie, zelfregie is daarom belangrijk.

Lucky you! Jij mocht deelnemen aan de pilot! Wat is je ervaring tot nu toe?
Ik was blij toen ik hoorde dat ik kon deelnemen aan de pilot All you can learn. Heel nieuwsgierig opende ik de lijst met opleidingen waar ik uit kon kiezen. Ik was verrast met het ruime aanbod. Ook het feit dat ik zelf de regie kan voeren over mijn keuzes vind ik waardevol. Ik wil uiteindelijk mijn Master halen, dus waarom niet nu deze kans aangrijpen? Een aantal maanden terug heb ik mijn eerste Marterclass Cultuur en Organisatie succesvol afgerond. Op dit moment schrijf ik mijn essay voor de mijn tweede Masterclass Strategisch HRM. Ook voor de derde en vierde ronde heb ik mij al ingeschreven. Dat is het mooie van All you can learn, ik kies zelf en creëer mogelijkheden voor mijn toekomst.

Achmea is een leuke en wendbare organisatie met volop mogelijkheden voor ontwikkeling. Achmea denkt mee aan jouw toekomst en biedt faciliteiten.

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!