Nieuws

“Veel om je tanden in te zetten”

Hylke & Jeroen

In dit artikel lees je over hoe Hylke en Jeroen het werken bij Achmea ervaren. Je maakt kennis met hoe ze werken in hun functie als lead developer én met de werkgever Achmea. Meer weten over hun rol als app developer? Binnenkort lees je hier van beiden een blog. Daarin gaan ze meer inhoudelijk in op hun functie.

Een mooie baan, een prima werkgever en ook nog eens vlakbij huis. Wie wil dat nou niet? Hylke Bron (27) en Jeroen Leenarts (40) wilden dat ook. En ze hebben het gevonden. Bij het onderdeel Achmea IT zijn ze app developer voor de app van Centraal Beheer. Hylke doet dat voor Android, Jeroen voor iOS.

Beide werken nu zo’n 1,5 jaar bij Achmea op de vestiging in Apeldoorn. Hylke: “Ik woon in Apeldoorn en werkte voor ik bij Achmea kwam in Zwolle. Goed te doen qua reisafstand. Dat veranderde toen mijn werkgever de deuren daar sloot en verhuisde naar Rotterdam. Ik mocht mee, maar ja… de afstand. Te ver. Tijd voor iets anders.” Jeroen’s verhaal: “Ik was sinds 2002 consultant in software development. Daarnaast ben ik voorzitter van CocoaHeadsNL; een stichting met Nederlandse iOS en Mac developers die elkaar maandelijks ontmoeten. Voor mijn ‘transfer’ naar Achmea werkte ik bij een start-up in Amsterdam. Een plek waar de druk op leveren enorm hoog was.”

Dicht bij huis

Nu dus in dienst bij Achmea. Hoe dat zo is gelopen? Hylke: “Ik keek om me heen en zag een vacature bij Achmea. Ik solliciteerde en kreeg de baan! Perfect en ook nog in mijn woonplaats.” Bij Jeroen ging dat iets anders. “Totaal anders,” zegt hij. “Ik had via mijn stichting al contact met Achmea. Dat begon met een sponsorverzoek voor een event van mijn stichting. Sindsdien werd ik elke 2 maanden benaderd door een recruiter van Achmea die enthousiast was over mijn profiel. Na een tijd gingen we toch in gesprek over de arbeidsvoorwaarden. Daar waren we snel uit. Toen kon ik geen nee zeggen, haha. En ook voor mij heel praktisch. Ook ik woon in Apeldoorn.”

Knopen doorhakken als lead developer

Zowel Hylke als Jeroen zijn nu lead developer. “Je hebt dan meer contact met alles rond een bepaald project of een sprint. Als er een technische impasse is, ben jij degene die de knoop doorhakt. Jij bepaalt of je als team links of rechts gaat”, legt Jeroen uit. Hylke vult aan: “Maar wel pas als consensus echt niet lukt. Je kijkt als lead developer meer naar de toekomst. Weegt business vragen en architectuur keuzes mee.”

“Kicken, een app voor honderdduizenden gebruikers”

Het is duidelijk: beide heren vermaken zich prima bij Achmea. Aantrekkelijke aspecten genoeg. Jeroen: “Bijvoorbeeld het technische en inhoudelijke van het werk. Er is zoveel om je tanden in te zetten. En dat met een prima salaris en nogmaals: vlakbij huis. Dat laatste vind ik belangrijk. Daarom is een leaseauto voor mij geen aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde.” Voor Hylke is dat net zo: “Komt bij dat Achmea een fijne werkgever is. Ze hebben hier het beste voor met de medewerkers. Je krijgt bijvoorbeeld 1 keer per jaar een gratis gezondheidscheck. Je werkt hier als fulltimer 36 uur. Volgend jaar wordt dat zelfs 34 uur. Je kunt die uren ook nog eens flexibel over de week verdelen. Zelfs deels vanuit huis werken! En: ik leer hier veel in korte tijd. Een grote app bouwen met honderdduizenden gebruikers, dat is een kick hoor.”

“Geen plek voor grote ego’s”

Oké, een leuke baan en een fijne werkgever. Maar hoe zit het met de werksfeer en de collega’s? Jeroen: “In een paar woorden: open communiceren en veel vertrouwen. Je kunt hier zeggen wat je wilt. Zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Hier is geen plek voor grote ego’s. Weet je meer van een bepaald onderwerp? Dan houd je die kennis niet voor jezelf, maar deel je die met je collega’s. Dat is hoe wij werken. Ik vind dat prettig. Want natuurlijk, techniek is belangrijk. Voor mij is echter de manier waarop we het doen nóg belangrijker.” Hylke is het daar helemaal mee eens: “We werken aan 1 app, met dezelfde features. Dan is die saamhorigheid juist zo cruciaal.”

Agile werken

Dan de praktijk. Hoe en wanneer pak je een klus op? Hylke en Jeroen: “We worden gedreven door vragen uit de business. Bij ons is dat vanuit schadeverzekeringen en financiële diensten. Zij leveren de input. Daarnaast kijken we kritisch naar wat we zelf willen verbeteren. Dat is nodig om te voorkomen dat stukken van onze app ‘verrotten’. Die kans bestaat natuurlijk als iets jaren draait. Wij werken agile. Elke 2 weken is er een sprintwissel. Als team bepalen we wat we in volgende sprint oppakken. Alle verwachtingen en zorgen leggen we op tafel. Dit is hoe we werken en hoe we er samen voor zorgen dat onze app optimaal werkt. Voor Achmea en natuurlijk onze klanten.”

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!