Nieuws

Buurtkring; een mobiel platform waar vraag en aanbod voor ‘kleine’ hulpvragen binnen een buurt samenkomen

Viola Teepe

Deze bijzondere tijden versterken het gevoel van saamhorigheid en de bereidheid iets voor een ander te doen. Het leidt tot veel mooie initiatieven. Voor de kleine, maar belangrijke dingen die je makkelijk kunt inpassen in je dagelijkse routine, heeft Achmea Buurtkring gelanceerd. Een mobiel platform waar vraag en aanbod voor ‘kleine’ hulpvragen binnen een buurt samenkomen.

Buurtkring: zo simpel kan het zijn!

Het platform werkt verrassend eenvoudig: je kunt je aanmelden als gebruiker van Buurtkring. Via het Achmea Homies Alarm worden mensen aan elkaar verbonden. Als iemand hulp kan gebruiken – een paar boodschappen, de vuilniszak wegbrengen of iets anders wat nu even lastig is – krijgen 5 hulpaanbieders een WhatsApp-berichtje. Zo ontstaat er een Buurtkring chatgroepje waarin wordt overlegd wie de vraag oppakt. De actieradius is 1 kilometer, dus het is altijd binnen jouw buurt.

Bianca Tetteroo, vicevoorzitter Raad van Bestuur van Achmea: “Onze samenleving draait nu op saamhorigheid en verbinding. De situatie rond het coronavirus maakt de drempel om die verbinding te zoeken en iets voor een ander te doen net even wat lager. Zeker als het maar een kleine moeite is. Het Buurtkring platform voorziet in deze behoefte.”

Doe jij mee met Buurtkring?

Niet alleen om in je eigen buurt iets voor iemand te doen, maar misschien kun je zelf ook wel wat hulp gebruiken. Het is een kleine moeite, maar hoort bij de kleine dingen waarmee je eenvoudig het verschil kunt maken.

Aanmelden kan via: www.buurtkring.nl 

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!