Nieuws

“De aandacht voor de mens, dat maakt ons DNA inderdaad uniek.“

Tufan Kiziltekin

“De aandacht voor de mens, dat maakt ons DNA inderdaad uniek.“

Mijn naam is Tufan Kiziltekin. Momenteel functioneer ik als Financial Controller bij Zilveren Kruis in het kader van de Zvw verantwoordingen. De verantwoordingen moeten voldoen aan externe requirements (wet- en regelgeving) die door de toezichthouders worden vastgesteld. Binnen FC vertalen wij deze door naar controle- en werkplannen om een adequate verantwoording vast te stellen. Ook voeren wij key controls uit om de juistheid en volledigheid van de verantwoordingen te borgen middels plausibiliteitscontroles en cijferbeoordelingen.

“De aandacht voor de mens, dat maakt ons DNA inderdaad uniek.“

De belangrijkste kracht van diversiteit vind ik dat het de groep helpt om kritisch te blijven, en vooral bij een functie als controller is dit een belangrijke eigenschap. Door diversiteit kunnen er verschillende invalshoeken en denkpatronen ontstaan en het ‘zwart/wit denken’ hiermee tegengaan. Tegelijkertijd kan diversiteit ook een dreigement zijn, als de veiligheid in de werkomgeving ontbreekt. Het vraagt vertrouwen, communicatie, transparantie en begrip. Bij Achmea merk ik heel erg dat er niet alleen diversiteit heerst, maar ook daadwerkelijk interesse is om van elkaar te leren. Interesse in hoe iedereen denkt, waar iedereen voor staat en waarom we zijn wie wij zijn. Mensen binnen deze organisatie zijn over het algemeen heel toegankelijk en willen graag meer weten over jouw identiteit.

Zelf ben ik een praktiserende moslim en probeer dan ook rekening te houden met het gebed. Op de eerste dag moest ik mijn spullen ophalen op het kantoor. Op diezelfde dag verrichte ik het gebed even stiekem in een aparte kamer, omdat ik nog geen beeld had wat collega’s ervan zouden vinden en in hoeverre het gewaardeerd zal worden. Ik vond het eigenlijk best wel eng om in een nieuwe omgeving mijn geloof te praktiseren, herkenbaar? Een paar uur later kwam een collega naar me toe: ‘Hey, ik zag je net bidden, klopt dat? En hoe vaak doe je dat eigenlijk per dag?’. Oeps dacht ik, ik ben gezien. Ja, wat nu Tufan? Op dat moment aarzelde ik even hoe ik moest reageren, zal ik het beknopt houden of? Jezelf openstellen is niet altijd makkelijk, vooral als het nog niet helemaal comfortabel voelt. Maar toch heb ik het gedaan. Ik heb mezelf open gesteld en eerlijk verteld dat ik inderdaad heb gebeden en zo ging het balletje rollen. En wauw, wat was het een leuk gesprek! Zoveel interesse en goede vragen, vragen over de islam waar ik zelf nog niet eens bij stil heb gestaan. Als je dit leest collega, wil ik je hierbij meedelen dat ik je enorm waardeer!

Diversiteit is een mooi aandachtspunt, maar wat vooral een verzadigd gevoel geeft, is hoe wij ermee omgaan. De aandacht voor de mens, dat maakt ons DNA inderdaad uniek.

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!