Nieuws

De menselijke maat is hier belangrijk

Marloes Jilsink

Van een advocatenkantoor overstappen naar Achmea. Marloes Jilsink (34) deed het en heeft er geen seconde spijt van. “Ik was nieuwsgierig naar de ‘andere kant’ en wilde een betere werk-privé balans.” Dat kreeg ze. Lees haar blog.

“Ik heb 7 jaar lang als advocaat gewerkt, waarvan zo’n 4 jaar als belangenbehartiger van letselschadeslachtoffers. Hartstikke mooi werk om te doen. Maar na een aantal jaar, kwam de nieuwsgierigheid of noem het leergierigheid, naar boven. Hoe zou het zijn om in de letselschade eens aan de andere kant te werken? En omdat het leven uit meer dan werken alleen bestaat, solliciteerde ik bij Achmea. Ik koos voor Achmea omdat ik door mijn ervaring als advocaat weet dat Achmea het belang van het slachtoffer goed in het oog houdt en een faire schadevergoeding heel belangrijk vindt. Ik werd aangenomen en kon me dus verder ontwikkelen, kon ook die andere kant ontdekken én kreeg een betere werk-privé balans.

Wezenlijke bijdrage aan herstel

Als senior letselschadebehandelaar behandel ik dossiers met onder andere complex of (zeer) ernstig letsel, schade van zelfstandig ondernemers, letsel bij kinderen, overlijdensschades en dossiers met grote financiële belangen. Die dossiers behandel ik van a tot z. Het mooie van mijn werk is dat ik echt een wezenlijke bijdrage kan leveren aan iemands herstel. Mijn belangrijkste taak is natuurlijk schade vergoeden, maar het gaat om meer dan alleen geld. Door ervaring en creativiteit kun je meedenken over problemen en oplossingen aandragen.

Vrijheid en autonomie om te beslissen

Als letselschadehandelaar heb ik veel vrijheid en autonomie om beslissingen te nemen. Juist daardoor kan ik écht iets betekenen voor een slachtoffer. Dat doe ik op allerlei manieren, van grote tot kleine oplossingen. Ernstig letsel heeft bijvoorbeeld impact op een heel gezin en niet alleen op een slachtoffer. Ik denk dan mee in bijvoorbeeld een vergoeding van extra vrijetijdsbesteding van de kinderen om ouders wat rust te gunnen. Of een weekendje weg voor het gezin om weer nader tot elkaar te komen. Of een snelle beslissing over het vergoeden van een dure, nieuwe en onbekende behandeling in het buitenland. Bijvoorbeeld voor een slachtoffer met hersenletsel, die zeer gemotiveerd is en goede resultaten weet te behalen.

Menselijke maat telt

In de kern zijn de belangen van Achmea niet anders dan de belangen van een slachtoffer met letselschade. Want ook Achmea wil dat iemand met letsel zijn of haar leven weer op de rit krijgt. Bij blijvend letsel zal dat leven er anders uitzien. Je kunt natuurlijk wel eens met elkaar van mening verschillen of wat nu bijvoorbeeld wel of niet de gevolgen zijn van een ongeval. En sta je soms voor een afweging: zaken pragmatisch benaderen en de goede en kwade kansen afwegen óf alles volledig medisch uit laten zoeken door medisch experts. Dat laatste is vaak ook belastend voor een slachtoffer omdat daar veel tijd mee gemoeid kan zijn. Er leeft wel eens het beeld dat verzekeraars vooral zo min mogelijk willen betalen, maar dat is gelukkig niet waar. Ik heb jarenlang de belangen van slachtoffers behartigt. Die belangen vind ik nog steeds erg belangrijk en Achmea wil graag het slachtoffer de schade vergoeden waar hij of zij recht op heeft. Vanwege die menselijke maat heb ik destijds ook voor Achmea gekozen. Ik kan ook hier een bijdrage leveren aan iemands herstel. Als dat lukt, geeft dat energie. Het maakt me ook trots, helemaal nu we als Achmea-collega’s al meer dan een jaar dat vanuit huis doen.

Achmea geeft je vertrouwen

Als letselschadehandelaar bij Achmea heb je een behoorlijke verantwoordelijkheid. Die voelt echter niet als een last of een druk. Want er is een hele open werksfeer en je kunt met vragen altijd bij collega’s terecht. Achmea heeft vertrouwen in je kennis en kunde en laat dat zien door je vrijheid en autonomie te bieden bij het behandelen van je dossiers. Om je kennis up-to-date te houden, zijn er genoeg mogelijkheden tot opleiding of verdere verdieping. En wat ik persoonlijk erg prettig vind en voor mij ook een belangrijke reden was om over te stappen van de advocatuur naar Achmea, zijn de flexibele werktijden en de vrijheid om je eigen werk in te delen. We zijn ook vanaf januari overgegaan van een 36-urige werkweek naar een 34-urige werkweek. Thuiswerken is volledig geaccepteerd en dat scheelt reistijd. Tijd, die je mooi aan andere dingen kunt besteden.”

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!