Echt iets betekenen voor anderen op mijn eigen manier


JOYCE MATTHIJSSEN

Het mooie van haar baan? Daar hoeft Joyce Matthijssen niet lang over na te denken. “Ik kan hier écht iets betekenen voor slachtoffers en krijg de ruimte dat op mijn manier te doen.” Dat doet ze in het team Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB) bij Achmea Personenschade. In deze #onverwachtveelimpact blog vertelt ze over haar werk.

Ik werk nu een paar jaar bij Achmea Personenschade. Ben overgestapt vanuit de advocatuur. Bij Achmea startte ik in het team Ortho. Na een anderhalf jaar ben ik geswitcht naar het team AVB. Schademeldingen komen bij mij binnen. Via de verzekerde zelf, diens tussenpersoon of een volmacht. Ik start dan het dossier en vraag informatie op. Daarna beoordeel ik de aansprakelijkheid en regel de uiteindelijke afronding. Dat vind ik meteen ook het mooie van mijn baan. Ik behandel het hele dossier! Van a tot z.


Door direct contact een band opbouwen

Mijn juridische kant wordt door deze manier van werken enorm getriggerd. Want ik krijg alle ruimte om helemaal in de aansprakelijkheid te duiken. Prachtig! Als ik die rond heb, is het voor mij dus niet klaar. Overdragen hoeft niet. Ik kan zelf verder met de dossierbehandeling en proberen iets te betekenen voor de betrokkene. Dat is fijn, want het is vaak niet niks wat sommige mensen meemaken. Ook in dat ‘iets betekenen’ krijg ik heel veel ruimte om dat naar eigen inzicht te doen. Dat écht iets voor een betrokkene betekenen, vind ik het hele mooie van mijn werk. Als je dat ook terugkrijgt, ben ik trots. Vooral in zaken waar geen belangenbehartiger tussen mij en een betrokkene zit. Dan is er direct contact en bouw je vaak een band op. En kun je vaak heel goed aftasten waar iemand echt mee geholpen is. Want hulp is vaak meer dan een zakje geld. Dat hele brede speelveld maakt het zo ontzettend leuk. Het is een mooie mix van denken met je hoofd en het persoonlijke stuk.


De diversiteit aan klanten waarvoor ik werk is groot

De meeste zaken die ik behandel, liggen op het vlak van werkgeversaansprakelijkheid. En dan vooral zaken waarbij werknemers iets is overkomen tijdens het werk. Dat zijn vaak totaal verschillende zaken. Logisch als je ziet hoeveel verschillende soorten bedrijven bij ons verzekerd zijn. Dat gaat van kassen, naar zorginstellingen tot maneges. Noem maar op. In de beoordeling van die aansprakelijkheid gaat het er uiteindelijk om of de werkgever heeft voldaan aan de zorgplicht. Ik zoek dan eerst helemaal uit wat de toedracht is. Daarna stel ik vast welke instructies de werkgever heeft gegeven en of er voldoende toezicht was. Dat kan heel complex zijn. Als er bijvoorbeeld een ongeval gebeurt met een machine, moet ik eerst helder krijgen aan welke veiligheidseisen een machine moet voldoen. Zo kom je met veel soorten wetgeving in aanraking. En met jurisprudentie daarover. Dat allemaal goed uitleggen aan een werkgever is erg belangrijk in mijn functie. Want dát is de klant en die relatie moet goed zijn en blijven.

Hulp nodig? Die krijg je gewoon

Ik heb ontzettend fijne collega’s. We spreken elkaar vaak. Even een aansprakelijkheidsbeoordeling checken. Even ergens over sparren als je vastloopt. Of gewoon even bijkletsen. Iedereen staat daar open voor, je kunt bij iedereen terecht. We kijken elke dinsdag in onze weekstart naar onze taken en kijken daarna wie hulp nodig heeft. Trouwens, je hoeft niet eens zelf om hulp te vragen, die krijg je gewoon.

Bij Achmea is veel mogelijk
En wil je doorgroeien of iets anders? Dat kan hier prima. Daar ben ik zelf een goed voorbeeld van. Ik begon bij team Ortho. Op een gegeven moment kwamen twee collega’s van AVB vertellen over hun werk. Daar werd ik erg enthousiast van. Ik mocht toen één dag per week proeven aan AVB-dossiers. Een soort stage, zeg maar. Na een paar maanden kwam er een vacature. Meteen gesolliciteerd en nu zit ik hier. Ik ben dik tevreden, een mooie baan, leuke collega’s en een fijne werkgever waar veel mogelijk is. Zo ben ik dit jaar gestart als paardentrainer. Naast mijn vaste baan. Toen ik voelde dat ik daar net wat meer tijd in wil steken, kreeg ik toestemming wat minder uren te werken. Daar ben ik natuurlijk superblij mee!” 

Kom ook veel impact maken!

Joyce draagt vanuit haar rol bij aan waar Achmea voor staat: Duurzaam Samen Leven. Een samenleving waarin iedereen meedoet en plezierig én gezond met elkaar leeft. 

Wil jij vanuit jouw talent én hart hier ook een bijdrage aan leveren? Bekijk onze vacatures en solliciteer. Eerst meer weten? We staan altijd open voor een (digitaal) bakkie☕! 

Letselschadebehandelaar

Letselschadebehandelaar een veelzijdig vakgebied. Joyce Matthijssen vertelt over de veelzijdigheid van haar rol als letselschadebehandelaar, hoe zij zich binnen Achmea heeft kunnen ontwikkelen en wat het werken bij Achmea zo leuk maakt.

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!