Nieuws

Een mooie opdracht bij een groot en bekend bedrijf

Houda Saou

Houda Saou (23) studeert aan de juridische hogeschool in Tilburg. Ze zit in het derde jaar en loopt stage bij Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). “Ik leer hier ontzettend veel en word als een volwaardige collega gezien”, zegt ze. In haar blog vertelt Houda over haar stage.

“Ik was op zoek naar een stageplek Online kwam ik een vacature tegen voor een stage bij SAR. In Tilburg. De opdracht sprak mij enorm aan. In een juridisch team meewerken aan een transitieproject. Vooral dat meedraaien in een project leek me heel interessant en leerzaam. Meteen gesolliciteerd dus. En ik kreeg die stageplek! Een mooie opdracht bij een groot en bekend bedrijf.

Klant voor SAR laten kiezen

Een transitieproject. Dat klinkt abstract. Daarom leg ik het even uit. Een deel van onze SAR-klanten geeft aan dat ze bijgestaan willen worden door een advocaat of jurist die niet bij ons werkt. Iemand die ze bijvoorbeeld al kennen of in de buurt woont. Dat gebeurt vaker en dat mag ook als ze volgens hun polis aanspraak kunnen maken op een zogenaamde voorkeurs rechtshulpverlener. De kans is dan echter groot dat dat een stuk duurder is. Voor ons, maar zeker ook voor de klant. In het transitieproject gaat een SAR-jurist in gesprek met zo’n klant. Dat is altijd een jurist die gespecialiseerd is in het betreffende rechtsgebied. In dat gesprek probeert die jurist met de klant tot de juiste beslissing te komen.

Vertrouwen van de klant motiveerd

In het project ben ik co-coördinator. Het is een team waarin alle specialismes vertegenwoordigd zijn. Ik begeleid de juristen en advocaten. Plat gezegd doe ik administratieve ondersteuning met een juridisch smaakje. Als zaken binnenkomen, kijk ik wie beschikbaar is en wie de juiste expertise heeft. Twee keer per dag is er overleg. Dan stemmen we af wie een zaak oppakt. Van de verdeelde zaken, volg ik de ook voortgang. Als een klant uiteindelijk voor ons kiest en zijn of haar vertrouwen geeft, ja dan is dat prachtig. Dat motiveert het hele team.

Ik leer steeds beter feedback geven aan collega's

Ik leer hier ontzettend veel. Word hier écht sterker in feedback geven aan collega’s. Ik kan bijvoorbeeld mijn werk minder goed doen, als een collega de informatie over beschikbaarheid niet up-to-date heeft. Dan moet ik hier het gesprek over aangaan. Dat hele directe heb ik van nature niet zo. Hier leer ik dat juist. Wat enorm helpt, is dat ik als volwaardige collega word gezien. Ik voel dat er respect is voor mij en voor de functie. Dat voelt prettig, want ik ben hier toch als stagiaire tussen al die ervaren mensen. Dat zegt meteen alles over de fijne werksfeer hier. Iedereen is vriendelijk, betrokken en hulpvaardig. Bijzonder hoor, want ik hoor van studiegenoten dat dat lang niet overal zo is. Wel jammer dat al het contact in deze coronatijd digitaal is. Ik had erg graag met deze collega’s in een kantooromgeving gewerkt.

Verrassend, die flexibiliteit

Mijn stage bevalt me prima. Ook omdat het hier allemaal heel flexibel is. Ik mag zelf mijn werktijden bepalen. Het gaat erom dat ik mijn werk doe en mijn uren maak. Hoe laat ik begin en eindig, bepaal ik zelf. Dat verraste me toen ik hier kwam. Ik had het veel strikter verwacht. Als ik afgestudeerd ben en een vacature bij SAR zie, weet ik wel wat ik doe. Solliciteren!”

“SAR is een onderdeel van Achmea en werkt voor klanten met een rechtsbijstandverzekering die loopt bij onder andere Interpolis, Centraal Beheer en FBTO. Tony: “Wij doen dan die zaak. Die verzekeraars kennen die niet inhoudelijk. Kunnen ook niet in onze dossiers kijken, want informatie wordt uiteraard niet gedeeld. Die werkwijze is vergelijkbaar met de vertrouwelijkheid in de advocatuur.”

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!