Nieuws

Een snelkookpan voor het schadeverzekeringsvak!

Sep van Esch

Sep van Esch startte zijn loopbaan jaren geleden bij Achmea met een stapel dossiers. Inmiddels is hij Senior Manager Schadeverzekeren. De weg die hij aflegde om op deze positie te komen is niet meer van deze tijd. Samen met een aantal bevlogen schadeprofessionals ontwikkelde hij het Talentship Schadeverzekeren; een snelkookpan voor aanstormend talent en liefde voor het schadevak. In zijn blog vertelt Sep hoe het Talentship tot stand is gekomen én wat het inhoudt!  

Aan het begin van mijn carrière startte ik als schadebehandelaar bij Achmea. Ik hoorde destijds van mijn toenmalige manager “Als je dit vak 10 jaar uitoefent dan ben je een goede schadebehandelaar en kan je doorgroeien.” Dat was zoals het in het verleden ging. Je kwam binnen, kreeg een stapel eigen dossiers en bouwde ervaring op. Senioriteit stond gelijk aan de duur van je loopbaan. Ondanks dat ik ontzettend veel geleerd heb van deze werkwijze denk ik dat het nu niet meer van deze tijd is. De wereld van nu draait niet meer alleen om inhoudelijke kennis, er komt zo veel meer bij kijken.

Traineeships en Talentships

Bij Achmea hebben we een IT, Management en Financial traineeship waar talenten opgeleid worden tot de managers van de toekomst. Ze zien meerdere afdelingen binnen onze organisatie en volgen een persoonlijk leiderschapstraject. Naast de Traineeships heeft Achmea Talentships ontwikkeld voor talenten die intrinsiek gemotiveerd zijn om een vak inhoudelijk te omarmen. Zo is er een Talentship Zorginkoop, Agro, Digital Marketing en Schadeverzekeren.  

Talentship Schadeverzekeren is net een snelkookpan

Het Talentship Schadeverzekeren is ontwikkeld om aanstormend talent kennis te laten maken met het schadevak in de breedste zin van het woord. We richten ons hiermee op talent dat niet de breedte in wil maar écht ervaring in het schadeverzekeringsvak op wil doen. Het Talentship werkt als een snelkookpan. Daarin gooien we 18 maanden, 3 verschillende afdelingen, meerdere uitdagende vraagstukken, een persoonlijk ontwikkeltraject, talloze trainingen, de kennis van onze ervaren collega’s en een handje vol aan stormend talent. Het resultaat na 18 maanden; een groep schadeprofessionals mét ervaring die ontzettend gewaardeerd worden binnen onze organisatie. De managers die de talenten begeleid hebben tijdens het Talentship Schadeverzekeren azen allemaal op het talent dat binnenkort uitstroomt!

Wij houden ons dagelijks bezig met bíjna alles wat in het nieuws komt

Van overval op een winkel tot vliegtuigramp en van inbraakgolf tot een grote kettingbotsing. Bij de Divisie Schade en Inkomen van Achmea houden wij ons dagelijks bezig met bijna alles wat in het nieuws komt. Achmea is de grootste schadeverzekeraar van Nederland. Wij verzekeren onder andere particulieren, sportverenigingen, gemeentes, multinationals en ZZP’ers. We bewegen ons in alle markten en bedienen miljoenen klanten. Om de talenten kennis te laten maken met de breedte van het schadevak werken zij 18 maanden mee op 3 verschillende afdelingen. Ze komen in een voor hen ‘nieuwe wereld’ en verbazen zich over alles wat zich binnen de muren van Achmea afspeelt.

Hoe verzeker je het eerste 3D-gebouw

Naast de, voor Achmea, bekende terreinen houden de talenten zich bezig met de toekomst. Begin dit jaar werd binnen 10 dagen het eerste 3D-gebouw ‘gebouwd’. Een vergaderlocatie mét een Café. Je zal wel denken; ‘Wat heeft Achmea daarmee te maken?’ In de basis inderdaad niet zoveel. Wij hebben het gebouw niet geprint of ontwikkeld. Maar we zijn ons er bewust van dat dit de innovaties van de toekomst zijn. Er zullen meer 3D-gebouwen volgen. Hoe werkt de techniek, welke risico’s brengt een 3D-gebouw met zich mee, als we dit willen verzekeren waar moeten we dan op letten? Een vraagstuk waar de talenten zich op dit moment over buigen. Daarmee dragen zij bij aan de toekomst van Achmea. Tof he?!

Ervaring én een frisse blik

Binnen de Divisie Schade & Inkomen hebben we ontzettend veel specialisten die meester zijn in het vak. Ontzettend waardevol voor de organisatie maar ook voor de talenten. Binnen het Talentship krijgen zij de mogelijkheid om samen te werken met onze ‘meesters’, om kennis uit te wisselen én elkaar uit te dagen om te groeien. ‘Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg’ wordt wel eens gezegd. En dat klopt! Soms moet je tot een ander inzicht komen op een proces of een product te verbeteren. Daar leveren de talenten een waardevolle bijdrage aan. Het is niet de duur van de loopbaan die bepaalt hoe waardevol je bent, maar de manier waarop je kennis toepast en anderen inspireert.

Benieuwd naar de talenten die op dit moment het Talenship Schadeverzekeren volgen? Je vindt de toppers op onderstaande foto! 

Bekijk de vacature óf neem contact op met recruiter Jacco Eijgelaar via 06 3008 1969 of [email protected]

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!