Nieuws

“Fietsen geeft mij een ultiem vrijheidsgevoel”

Wiebe Hofstra

Op 19 mei 2022 is het Nationale Fiets naar je Werkdag.Dit initiatief heeft als doel medewerkers te stimuleren vaker met de fiets naar hun werk te laten gaan zodat er meer auto’s voor de deur kunnen blijven staan. Collega Wiebe Hofstra (Manager Investments & Control) staat iedere ochtend weer klaar voor een mooie fietstocht naar kantoor. Wiebe doet dit met een reden. Lees je even mee?

“In december 2017 kreeg ik te horen dat ik diabetes type 1 heb. Best even schrikken was dat. Maar ik ontdekte meteen dat veel bewegen heel goed is voor mij. Daarom besloot ik voortaan van huis naar kantoor te fietsen. De eerste tocht was er meteen een om nooit meer te vergeten. Een storm raasde over Nederland. Maar mijn voornemen stond vast. Dan maar wat harder trappen! Zwaar natuurlijk, maar het voelde ook als een overwinning. Een beetje wind of regen houdt mij niet tegen.”  

“De hele route is al gauw 30 kilometer. Soms wat korter of langer omdat de routes nog wel eens variëren. Maar altijd een mooie route door de natuur. Ik ben inmiddels helemaal gewend aan het fietsen. Het brengt mij zoveel meer dan wat extra fysieke activiteit. Een ultiem vrijheidsgevoel. Je hoofd leeg: alle gedachten waaien vanzelf weg.” 

Bij Achmea begrijpen we dat niet elk Achmea-kantoor op steenworp afstand van je huis staat. Daarom worden je reiskosten vergoed. Zelfs als je met de fiets naar kantoor komt krijg je een vergoeding. Je kunt bijvoorbeeld je gefietste kilometers declareren én een fiets aanschaffen. Het is namelijk gezond én duurzaam om op de fiets te stappen. In de arbeidsvoorwaarden kan je hier meer over vinden. 

Wil je nou net als Wiebe ook op de fiets naar het werk. En klinkt werken aan een gezonde, veilige én duurzame toekomst jou als muziek in de oren? Bekijk dan hier onze openstaande vacatures.  

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!