Nieuws

Hackathon Achmea: dé kans om Achmea te leren kennen & andersom!

Amber van Leeuwen

‘Ouderen en veiligheid’, dat was de opdracht waarmee ik met mijn groepje aan de slag ging tijdens de Hackathon.

Samen met twee studenten en twee medewerkers van Achmea hebben wij ons gebogen over de vraag hoe we de veiligheid van ouderen konden verbeteren vanuit het perspectief van Centraal Beheer.Tijdens de Hackathon kregen wij een eigen zaaltje toegewezen die na een korte tijd al vol hing met post-its in alle kleuren. Waar denk je aan bij dit onderwerp? Welke associaties roept het in je op? Heb je al ideeën? Slapen deden we niet, dat was immers zonde van de tijd. De tweede dag mochten alle groepjes hun idee pitchen aan de jury en werden de winnaars gekozen. Helaas zat ons groepje er niet bij, maar dat mocht de pret én de ervaring niet drukken!

De Hackathon heeft veel betekend voor mij. Het was dé kans om Achmea beter van binnen te leren kennen; wat zijn de vraagstukken en uitdagingen, hoe zijn de medewerkers van Achmea, hoe zien de kantoren eruit en hoe is de sfeer?Óok was het de uitgelezen kans mijzelf aan Achmea te laten zien! Mijn doel was om een halfjaar na de Hackathon te solliciteren voor het IT Management Traineeship. De Hackathon was een goed podium om te laten zien wat ik kon en om te kunnen netwerken met de recruiters die tijdens en na afloop van het event aanwezig waren.

Nu, bijna twee jaar later, ben ik al ruim een jaar actief binnen Achmea als Trainee. Tijdens de Hackathon ben ik in contact gekomen met een recruiter die mij heeft geholpen, nog tijdens mijn studie, werkzaam te worden bij Achmea als Werkstudent BI Analytics. Hierdoor kon ik verder kennis maken met Achmea en had ik handvaten om het sollicitatieproces voor het Traineeship in te gaan.

Als je de kans krijgt, zou ik iedereen aanraden mee te doen aan een Hackathon of een soortgelijk event als kans een bedrijf beter te leren kennen. Is het geen match? Weet je dat meteen, maar wie weet waar het toe leidt als dat wél zo blijkt te zijn!

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!