Nieuws

Hé Anique! Hoe blijf jij gezond aan het werk?

Anique Hogeman

Belangrijke vraag. Ook om af en toe eens aan jezelf te stellen. Want de vitale versie van jezelf heeft veel energie, is productiever en minder vaak ziek. Bij Achmea staat Gezond Werken daarom hoog op de agenda. Met een flinke ambitie erbij. Wij willen van Achmea het gezondste bedrijf van Nederland maken. Dat doen we door onze locaties zo in te richten. Ook kun je terecht op de Gezond Werken pleinen en gebruikmaken van de expertise van verschillende gezondheidsprofessionals. In deze blog lees je hoe collega Anique werk maakt van haar gezondheid.  

Vertel, wie ben je en wat doe je bij Achmea?

Hoi! Ik ben Anique Hogeman. Ik ben 36 jaar oud en ik woon in Zwolle. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Al 12,5 jaar werk ik bij Achmea. Op dit moment werk ik 22 uur als stafmedewerker bij HR en daarnaast ben ik Vertrouwenspersoon bij Achmea.


Wat vind je van het Gezond Werken aanbod bij Achmea?

Achmea heeft een enorm aanbod om te zorgen dat ik als medewerker zo vitaal mogelijk mijn werk kan uitvoeren. Op alle locaties zijn Gezond Werken pleinen te vinden. Het idee dat ik op elk moment kan aankloppen bij een fysiotherapeut of work-life coach is erg fijn. Ik sta er eigenlijk niet altijd bij stil, maar hoe mooi is het dat een werkgever zó goed voor je zorgt?! Uiteraard moet je dit zelf aanpakken maar dat de mogelijkheid en ruimte er is, is natuurlijk heel fijn.


Heb jij al gebruikgemaakt van een Gezond Werken initiatief?

Jazeker! Op het moment dat moederschap om de hoek kwam kijken heb ik veel baat gehad bij de work-life coach van Achmea. En na de ‘tropenjaren’ met de kinderen werd het tijd om eens goed te kijken naar mijn energie. Daarom heb ik toen de vitaliteitscoach bezocht. Er werd gekeken naar verschillende factoren. Hoe slaap, eet en beweeg je. En niet onbelangrijk: hoe zit het met stress? Daarnaast maak ik eens in de 3 jaar gebruik van de Health Check.


En.. Heb je er iets aan gehad?

Zeker! Het zorgt niet alleen voor bewustwording, maar de gesprekken met de coach waren echt even een moment waar het om mij ging. Door die gesprekken blijf ik nog steeds constant goed naar mijzelf kijken. De stem van de coach hoor ik nog altijd wanneer ik even niet goed voor mezelf zorg. Het effect houdt nog wel even aan dus 😉. En dat is alleen maar goed!


Gezond Werken, lijkt jou dat ook wel wat?

En wil jij vanuit jouw talent én hart bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen? Kom onverwacht veel impact maken. Bekijk onze vacatures! Eerst meer weten? We staan altijd open voor een (digitaal) bakkie☕!

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!