Nieuws

Hé Badal en Maxime, wat zijn jullie plannen met het Klimaatbudget?

Lori Kuiper

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij Achmea. Vanaf 2023 kunnen fulltime medewerkers daarom gebruik maken van een uniek Klimaatbudget van €2500 netto. Dit bedrag is bedoeld voor producten en diensten die een bijdrage leveren aan de verbetering van het milieu. Badal Marhé en Maxime van den Berg (allebei Conversational Specialist) hebben er al mooie plannen voor! Je leest het in deze blog.  

Vertel, wat zijn jullie plannen met het Klimaatbudget?

Badal: “Ik ben van plan om een elektrische fiets te kopen. Ik zou mijn auto namelijk wat vaker willen laten staan. Sterker nog, ik overweeg om ‘m helemaal weg te doen. Voor een autofanaat als ik best een grote stap hoor.”


Maxime: “Ik denk het Klimaatbudget te gebruiken voor zonnepanelen of een laadpaal aan onze voorgevel voor onze elektrische auto. Maar ik weet het nog niet helemaal zeker!”


Waarom deze keuze?

Badal: “Omdat ik het belangrijk vind om bewust te leven en zuinig te zijn op onze aarde. Rondom en in het huis hebben we daarom al alle maatregelen getroffen om het te verduurzamen. Vliegen vermijden we, thuis eten we alleen vegetarisch en kleding en spullen worden alleen aangeschaft als het nodig is. Maar op het gebied van mobiliteit kan het nog beter.”


Maxime: “Zonnepanelen is in mijn ogen het meest voor de hand liggend om in te investeren als het gaat om duurzaamheid. En aangezien we een elektrische auto hebben klinkt een laadpaal ook heel logisch. Maar ik ben ook heel erg benieuwd wat de Achmea shop straks te bieden heeft! Ik baseer mijn definitieve keuze straks op het aanbod op welk bedrag ik zelf eventueel nog moet bijleggen.”


Wat vinden jullie van het Klimaatbudget?

Badal: “Een heel mooi initiatief!Ik ben trots dat we hier voorloper in zijn. Het geeft iedereen de kans om iets actiefs te doen aan het verduurzamen in en om je huis. Het is prettig dat je zelf kan kiezen aan wat je het wilt uitgeven. Natuurlijk zijn er spelregels maar die vind ik keurig opgesteld.” 

Maxime: “Door het Klimaatbudget begin ik meer na te denken over wat ik zelf zou kunnen doen aan een beter milieu. Een goede zaak!”


Een Klimaatbudget, lijkt jou dat ook wel wat?

En wil jij vanuit jouw talent én hart bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen? Kom onverwacht veel impact maken. Bekijk onze vacatures! Eerst meer weten? We staan altijd open voor een (digitaal) bakkie☕! 

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!