Nieuws

"Mensen vinden het belangrijk dat ze bij een organisatie werken die van waarde is voor de samenleving"

Robert Boulogne

De wereld draait natuurlijk al een tijdje, maar tegenwoordig zelfs sneller dan ooit. De arbeidsmarkt – sterker nog: de hele samenleving – verandert en blijft in ontwikkeling. En het is aan ons – ja, ook aan jou! – om daarop te reageren. Nadenken geblazen dus. Hoe wij dat doen? We zetten bij Achmea vol in op het duurzaam inrichten van werken, leren en zorgen met initiatieven zoals de standaard 34-urige werkweek, All You Can Learn en een werkcode voor meer gelijkwaardigheid tussen vaste medewerkers en flexwerkers. Kan onze Robert Boulogne alles over vertellen. Lees je mee?

Jij, ik, wij. We moeten allemaal langer doorwerken. Tot onze zeventigste verjaardag misschien wel. En daarbij: het klassieke beeld van de man van middelbare leeftijd die vrijgespeeld wordt om wekelijks veertig uur of méér te werken, is achterhaald. Het kostwinnersmodel bestaat niet meer. Huishoudens bestaan tegenwoordig uit anderhalf- of tweeverdieners, maar de zorgtaken nemen hiermee niet af. Oh! Ook achterhaald: een levenslang dienstverband bij een en dezelfde werkgever.

Lekker dan, die berg maatschappelijke uitdagingen. Speel daar maar eens op in.

Vinden we juist belangrijk! Bij Achmea ben je namelijk in eerste instantie iemand die vanuit talent én hart werkt aan oplossingen voor dit soort maatschappelijke vraagstukken. Zo ook Robert Boulogne. Hij maakt veel impact als adviseur Toekomst van Werk bij Achmea. Hij probeert relevante ontwikkelingen in de samenleving en op de arbeidsmarkt zo vroeg mogelijk te signaleren. “Op basis van deze kennis doe ik voorstellen om ons werkgeverschap zo aansprekend en relevant mogelijk te maken, zowel voor huidige als toekomstige medewerkers. ”

Oké, check. Maar… hoe dan?!

Duurzaam Samen Leven, voor iedereen!

Een samenleving waarin iedereen meedoet en plezierig én gezond met elkaar leeft: dat is de visie van Achmea. Samen lossen we maatschappelijke vraagstukken op die deze visie in de weg staan. Klinkt prachtig, toch? Robert daarover: “In de samenleving verschuift de focus langzaam van welvaart naar welzijn, van winst maken naar waarde toevoegen. Veel werknemers van nu zoeken dus zin- en betekenisgeving in hun werk. Werknemers vinden het heel belangrijk dat ze bij een organisatie komen werken die van waarde is voor de samenleving en waar niet alleen een salaris wordt verdiend. Bij Achmea kun je die impact echt maken.”

Ook als werkgever pakken we een rol. Robert: “Vanuit deze visie geloven we ook in duurzame arbeidsrelaties: door onze medewerkers op een betrokken en gemotiveerde manier aan de organisatie te verbinden, vergroten we zowel onze productiviteit als onze innovatiekracht.”

Maar toch: levenslange dienstverbanden zijn tegenwoordig zeldzaam. Waar mensen vroeger na één of twee keer proberen hun plekje wel hadden gevonden – klaar voor een carrière van pakweg veertig jaar – wordt er nu veel sneller en makkelijker van baan gewisseld dan vroeger. Belangrijk dus om in te spelen op duurzame inzetbaarheid van medewerkers met een combi van werken, leren en zorgen. Insert: All you can Learn.

All you can Learn? Sounds interesting!

Dat is het ook! We vinden het belangrijk dat onze medewerkers relevant blijven op de arbeidsmarkt. En niet alleen gedurende het dienstverband bij ons. Het is een trend op de arbeidsmarkt: mensen willen een leven lang leren en zich blijven ontwikkelen. Daar spelen we op in . Robert: “Leren en ontwikkelen is een primair bedrijfsproces geworden. Dat wil zeggen dat je bij Achmea toegang hebt tot een onbeperkt opleidingsbudget.”

Een standaard 34-urige werkweek. Met behoud van salaris.

We zeiden het al. Het kostwinnersmodel is ingehaald door het anderhalf- en tweeverdienersmodel, terwijl de huishoudelijke en zorgtaken niet afnemen. Daarmee heb je dus effectief minder tijd voor jouw privézaken. En omdat je langer doorwerkt, smeer je jouw kostbare energie uit over een langere periode.

Werken, zorgen, huishouden… ik voel de combinatiestress opborrelen. En dan heb ik het nog niet eens over die extra jaren doorwerken!

Geen zorgen, ook wij willen stress voorkomen, zien je graag vol energie én met een glimlach waar de tandarts jaloers op is. Hoe we dat doen? Met een standaard 34-urige werkweek, inclusief behoud van je salaris! Robert: “Een kortere werkweek kan de combinatiestress deels afvangen. Bij het organiseren van arbeid proberen wij naar de hele mens te kijken: je bent niet alleen medewerker, maar net zo goed ouder, partner, student, vrijwilliger of mantelzorger.”

Dit alles geldt ook voor jou, flexwerker!

Zoals je ziet, staat de medewerker staat bij ons centraal. Om welke contractvorm het ook gaat zelfs! Eind 2019 ondertekende Achmea – samen met met andere financiële bedrijven en de vakbonden FNV, CNV en De Unie – de werkcode. Deze code is richtinggevend bij het maken van cao-afspraken en de inhuur van flexibel personeel en zo streven we naar meer gelijkwaardigheid in de verschillende contractvormen!

Achmea explained: Nooit meer 40 uur werken

Meer weten over de 34-urige werkweek? Joshua ligt het graag nog even toe in onderstaande video:  

Kom ook veel impact maken!

Wil jij vanuit jouw talent én hart ook bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen? Bekijk onze vacatures en solliciteer. Eerst meer weten? We staan altijd open voor een (digitaal) bakkie☕! 

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!