Nieuws

Het Achmea Klimaatbudget: word fanaat voor het klimaat!

Manon Roovers

Zo, het is een flink stuk warmer geworden de afgelopen jaren. Ja, echt! Het voelt soms misschien fris aan, maar toch wordt het steeds warmer op onze mooie planeet. En nee, niet omdat je de thermostaat in je woonkamer even wat omhoog draait. De opwarming van de aarde is natuurlijk de échte oorzaak.

Klimaatverandering: een onderwerp waar je hoogstwaarschijnlijk eerder lucht van kreeg. Warme lucht dus, want de thermometer van de aarde gaat elke 10 jaar zo’n 0.2 graden omhoog. Daar voel je nu misschien nog niet veel van, maar het heeft het grote gevolgen. Worst case scenario? Als klimaatverandering op dit tempo doorgaat kijken we over 50 jaar naar een wereld vol droogte, een gestegen zeespiegel, heftige weerswisselingen en maar weinig natuur.

Dat klinkt als een groot probleem…

Ja, dat is het ook. Maar, daar zijn we nog niet! We doen even een stapje terug. Het warmste jaar ooit gemeten was in 2015. Dat is nog kort geleden. Dus als we nu (ja, nu!) ons best doen, hebben we daar later profijt van. Het lijkt misschien alsof jouw keuzes niet veel verschil maken bij het oplossen van zo’n groot probleem. Maar dat doet het dus wel! Als we allemaal ons steentje bijdragen maken we best wat impact. Want samen? Staan we veel sterker.  


Een steentje bijdragen… hoe dan?

Natuurlijk kun je beginnen met de verwarming wat lager zetten, korter douchen, of vaker de fiets pakken. Dan ben je al goed op weg! Alle beetjes helpen. Maar wist je dat er ook veel organisaties zijn die meewerken aan oplossingen? Zo ook Achmea. Samen met al onze 13.000 collega’s zetten we met het Klimaatbudget stappen naar een duurzame toekomst.  


Het Klimaatbudget? Wat is dat dan?

Goede vraag! Bij Achmea kunnen fulltime medewerkers vanaf 2023 een budget van €2500 netto inzetten om nóg meer klimaatbewuste keuzes te maken. Werkt iemand niet fulltime? Dan stijgt de hoogte van het budget mee met het aantal uren. Dit bedrag is bedoeld voor producten en diensten die een bijdrage leveren aan verduurzaming; en dus de verbetering van het milieu! Met het Achmea Klimaatbudget verduurzamen medewerkers hun huis, kopen ze duurzaam witgoed óf schaffen ze toch die elektrische fiets aan. Met al deze keuzes zorgen we samen dat de aarde – uiteindelijk – weer wat afkoelt. Mooi toch? Dat vinden medewerkers bij Achmea ook!  


“Ik ga voor een elektrische fiets, want laat ik de auto wat vaker staan”, vertelt collega Badal. En zo ook Maxime: “Ik wil het budget graag besteden aan zonnepanelen, maar mijn vriend denkt eerder aan een laadpaal voor een elektrische auto.” Tsja, de keuze is ook reuze!


Waarom vindt Achmea dit zo belangrijk?

Omdat we staan voor Duurzaam Samen Leven. Verantwoordelijkheid nemen voor de wereld van morgen. Daarom denken we in oplossingen voor de grote uitdagingen van deze tijd. Dat houdt ook in dat we duurzame oplossingen bereikbaar willen maken voor iedereen.  Wil je meer weten over duurzaamheid bij Achmea? Je leest het hier. 


Als medewerker bij Achmea werk je dus niet alleen voor jezelf. Je werkt aan een gezonde, veilige en duurzame toekomst voor wel 10 miljoen klanten. Hoe je dat doet? Door met hart in te zetten op initiatieven die de wereld, graad bij graad, een flink stukje beter maken. Zo heb je bij Achmea niet alleen het Klimaatbudget, maar nog veel meer andere initiatieven die bijdragen aan die duurzame toekomst.


Interessant! Kan ik ook een bijdrage leveren? 

Jazeker! Er zijn namelijk genoeg maatschappelijke uitdagingen op het gebied van zorgmobiliteit, duurzaamheid, veiligheid en inkomen. En ook daar gaan we graag voor aan de slag.  


Dus bij Achmea ben je niet zomaar een data-engineer, digital marketeer, IT’er, zorginkoper óf financial. Je bent in de eerste plaats iemand die werkt aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen, die zijn of haar hart volgt en voorop loopt in het vakgebied.  


Ook vanuit jouw talent én hart bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen? Kom onverwacht veel impact maken. Bekijk onze vacatures! Eerst meer weten? We staan altijd open voor een (digitaal) bakkie☕!  

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!