Homies Alarm: mooie plek voor medior en senior backend developers

Homies

Met een gerust gevoel van huis. Weten dat je brand- en inbraakbeveiliging top is. Dankzij Homies Alarm. Of eigenlijk dankzij een klein zelfstandig team backend developers van Achmea. Zij realiseerden deze slimme innovatie supersnel. En ze onderhouden Homies Alarm ook nog. Hoe ze dat allemaal doen? Een rondje langs die developers maakt veel duidelijk.

Maar eerst, hoe werkt Homies Alarm?

“Het is een alarmsysteem met daaraan gekoppeld onze Homies app. Een klant kan een eigen chatgroep koppelen aan dat alarmsysteem. Meldt het systeem rook of beweging? Dan krijgt die groep een melding via Whatsapp. De chatgroep kan dan overleggen en krijgt instructies om snel en verantwoord in actie te komen.”

Zo’n innovatie, dat gaat vast niet vanzelf?

“Vanzelf niet, maar wel erg snel. Nu wil je vast weten hoe dat kan in zo’n grote organisatie? Komt ie: we zijn een klein team. Met allemaal dezelfde mindset. We werken agile scrum. Aan lange vergaderingen doen we niet. Kort staand vergaderen en af en toe een goede brainstorm, that’s it. Zo werken we. Communicatie is natuurlijk belangrijk, maar wij doen dat kort en krachtig. Meer doen dan praten. En dat gaat hier eigenlijk vanzelf. We zijn allemaal creatief en zelfsturend, nemen zelf besluiten en komen met ideeën. Daar hebben we geen manager voor nodig. Die vrijheid krijg je hier ook, er zijn nauwelijks procesafspraken. Daardoor zie je snel resultaat van wat je doet en krijg je daar snel feedback op. En dat allemaal in een fijne positieve werksfeer. Je begrijpt vast dat dat voor ons als backend developers erg leuk en interessant is.”

En de technologie?

“Alle techniek die we nodig hebben, is beschikbaar. We zijn onderdeel van Achmea, sterker nog Achmea is onze werkgever. Maar wij zijn niet gebonden aan Achmea-systemen en -technieken. Wij kunnen buiten Achmea-architectuur om opereren. Dat maakt ook dat wij snel kunnen werken. Er dus zijn geen beperkingen, alle technologieën zijn voorhanden. Bijvoorbeeld Azure, waarop ons Homies-platform is gebouwd. Maar we werken ook met .Net Core, EF Core, DDD, TDD, Micro Service architecture, OOP Design Patterns and SOLID principals. Uiteraard volgen we alle nieuwe ontwikkelingen. Zien we een kans in nieuwe technologie of in maatschappelijke ontwikkelingen? Dan duiken we erop en zorgen we dat we het kunnen gebruiken.”

Dat alles met succes?

“Homies Alarm startte 3 jaar geleden als een idee voor een klein beveiligingssysteem. Dat hebben we met z’n allen uitgebouwd tot een groot netwerk en platform waarmee je je huis zo veilig mogelijk kunt maken. In ons team zijn alle rollen ingevuld. Van productowner, front-end developers marketeers, UX/UI-specialisten, tot klantenservice. Als team ‘draaien we’ dus het volledige proces, van a tot z. Inmiddels staat ons platform als een huis, met 3.000 actieve klanten en 6.000 gebruikers. En we groeien! Want ons systeem is betrouwbaar en de gebruikers zijn er erg tevreden over.”

Je ziet het, Homies Alarm is een klein en zelfstandig onderdeel van Achmea. Maar hoe zelfstandig ook, het past wel uitstekend bij Achmea. Omdat het bijdraagt aan een gezonde, veilige, toekomstbestendige samenleving. Precies waar Achmea zich ook sterk voor maakt.

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!