“Hulp zit soms in kleine dingen”

Nicole Jabben

Nicole Jabben (34) solliciteerde ruim twee jaar geleden bij Achmea en is nu zelfstandig letselschadebehandelaar en heeft de opleiding lichtletsel afgerond. “Bij kunnen dragen aan iemands herstel geeft mij enorm veel energie”, vertelt ze. Lees haar blog.

“Ik draag met mijn beslissingen bij aan het herstel van een betrokkene. Als ik dat dan ook terugkrijg van die persoon, ja dan geeft mij dat enorm veel energie. Dat die beslissingen altijd over geld gaan, is trouwens een misverstand. Vaak zijn het ook kleine dingen. Dat begint altijd met goed luisteren. Vaak tussen de regels door. Zo heb ik een keer kaartjes voor een dierentuin aan een familie gegeven, omdat de kinderen nogal overstuur waren na een ongeval met de auto. Het mooie is dat ik zo ook een persoonlijke band opbouw. Dat is alleen maar goed. Ook als je een keer slecht nieuws moet brengen over de afwikkeling. Dan krijg je door die goede band juist het vertrouwen, het begrip en de acceptatie.  

Fijn, die afwisseling

In de dossiers die ik behandel, is sprake van middelzwaar letsel. Dat zijn de dossiers die langer lopen. Daarvan behandel ik zelfstandig het hele traject. Van melding tot afhandeling dus. Inclusief alle contacten met slachtoffers en belangenbehartigers. De afwisseling in al die dossiers vind ik fijn. Per dossier kijk ik wat ik voor iemand kan betekenen. Dat verschilt enorm. De één help ik bij arbeidsongeschiktheid, de ander met  bijvoorbeeld huishoudelijke hulp. Bij Achmea kan ik ook écht helpen. Voorheen werkte ik aan de belangenbehartigerskant en dan ben je toch wat afhankelijk van een verzekeraar. Zoals bij beslissingen en bevoorschottingen. Nu werk ik bij een verzekeraar en heb ik zélf regie in dossiers. 

Werken voor Achmea betekent voor mij het denken in oplossingen, niet in problemen 

Ik heb 12 jaar in de advocatuur gewerkt. Bij een kantoor dat is gespecialiseerd in letselschade. Ik begon daar als secretaresse. Al snel droeg ik ook inhoudelijk een steentje bij in de dossiers. Heb zo erg veel geleerd. Maar ik wilde meer. Liefst zelfstandig dossiers behandelen. Dus keek ik om mee heen. Tot ik alweer twee jaar geleden een mooie vacature bij Achmea zag. Ik was gelijk enthousiast, want ik kende Achmea natuurlijk al dankzij de contacten bij mijn vorige werkgever. Achmea kwam altijd heel positief naar voren. Prettige contacten en denken in oplossingen, niet in problemen. Dus trok ik de stoute schoenen aan en solliciteerde. Zonder vakdiploma, maar wel met veel praktijkervaring. En… na twee sollicitatiegesprekken kreeg ik de baan! 

Ik durf me hier kwetsbaar op te stellen

Ik zei het al, dossiers verschillen enorm. Soms liggen zaken heel complex en speelt er veel meer dan alleen de schade door een ongeval. Bijvoorbeeld een lastige privé-situatie of een andere medische of psychische voorgeschiedenis. Ik loop dan wel eens tegen dilemma’s aan. Wat vergoed je wel en wat niet? Best lastig, je hebt toch met mensen in een moeilijke situatie te maken. Zoiets met collega’s bespreken, is hier geen enkel probleem. Ik heb fijne collega’s. We staan voor elkaar klaar. Daarom  durf ik me ook kwetsbaar op te stellen. Die ruimte is er gewoon en dat voel je ook. Daardoor leer ik hier ook veel. Ik krijg ook volop kansen om door te groeien. Zo heb ik nu mijn opleiding lichtletsel afgerond. De werk-privé balans is trouwens prima bij Achmea. Je bent erg flexibel in werktijden. En in 2021 is er zelfs een 34-urige werkweek. Je begrijpt vast, ik voel me hier helemaal op mijn plek!” 

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!