Nieuws

Ik had een idee –
Achmea Agro
pakte het op!

Sander

Sander over zijn stage over precisielandbouw en verzekeren. “Ik wil wel eens wat anders als een standaard stageopdracht”. Dat bedacht Sander zich als 4e jaars student van de Agrarische Hogeschool in Dronten. Hij was op zoek naar een afstudeeropdracht. Tijdens werkzaamheden op het veld kwam hij op een idee.

Dat moet toch anders kunnen?

Tijdens een eerdere stage van Sander bij een loonwerkbedrijf  hielp hij bij het hakselen van vele hectares mais. “Je zit dan met je neus op het gewas en ziet dat schade van het gewas er op veel plekken heel verschillend uit ziet. Ik bedacht mij dat een verzekeringsmaatschappij daar wel veel werk aan zou hebben. Dat moet toch anders kunnen? Er boven vliegen met drônes zou dat werk vele malen makkelijker maken. De combinatie van verzekeren en precisielandbouw leek mij dan ook een mooie stageopdracht.”

Met dat idee om de arm kwam Sander bij Achmea Agro

Bij de verzekeringsmaatschappij waar een kennis van Sander werkte was de afdeling agrarisch wat aan de kleine kant. Zij namen voor hem wel contact op met Achmea Agro. En zo raakte Sander in gesprek. “Leuk dat er meteen zoveel enthousiasme was”.

En dan ga je als jonge Drenth ineens naar het verre westen!

“Ja”, vervolgt Sander. “Achmea Agro zit in Leiden. Niet meteen de meest ideale plek als je in Drenthe woont. Ik kwam wel meteen in een warm bad. Meteen de eerste week mee op pad met de sectormanager plantaardig. Veel tijd in de auto om elkaar te leren kennen. We gingen naar de bijeenkomst van taxateurs die zich dagelijks bezig houden met de inspectie van gewassen. Wat een kennis! Al de eerste week sprak ik veel mensen. Oprechte belangstelling voor mijn persoon en zeker ook voor mijn opdracht.“

Het gaat niet de hele dag over polissen en schades

De verwachting die Sander had over een verzekeringsmaatschappij heeft heel anders uitgepakt. “Het is mooi om eens aan de andere kant van de tafel te zitten. Want een kijkje nemen hoe de organisatie echt werkt daarvoor was ook ruimte tijdens de stage van Sander. Meekijken met medewerkers van acceptatie en schade maar ook van productontwikkeling . Ook echt ‘de boer op gaan’ is onderdeel van stages bij Agro. “En dan kom je er achter dat het niet de hele dag over polissen en schades gaat. Dat er zo veel kennis zit om boeren en tuinders te helpen bij hun bedrijfscontinuïteit, dat had ik niet gedacht."

Ik wil altijd net ff wat meer

Sander kwam na zijn stage terug bij Achmea Agro. Was dat een logische keus voor hem? Daar vroegen we hem naar. Sander: “Ik had keus, want ook andere bedrijven vroegen of ik bij hen kwam werken. Ik heb daar best even over na moeten denken. Ik ben eigenlijk altijd op zoek naar iets anders, mijn horizon verbreden. Daarnaast hou ik ook van een stukje vrijheid. Bij Agro zijn er altijd nieuwe uitdagingen, nieuwe ontwikkelingen waarvoor ik uitgedaagd wordt. Die ruimte krijg je. En dat gaf de doorslag."

Zoek jij ook een leuke stage én spreek je de taal van de boeren?

Achmea Agro is op zoek naar stagiairs. Jouw stage bij Agro:

  • Is van toegevoegde waarde voor Achmea Agro én voor boeren en tuinders
  • Wordt goed begeleid. Wij denken ook aan jouw ontwikkeling
  • Maakt dat jij mee kan denken over veilig ondernemen voor boeren en tuinders
  • Brengt iedere dag zijn uitdagingen, je dag kan er zo maar anders uitzien dan je ’s morgens dacht
  • Maakt dat je onderdeel bent van het agroteam, je doet met alles mee
  • Verdient een bovengemiddelde stagevergoeding!

Meer weten over stages of werken bij Agro?
Stuur een mail naar [email protected] of bel naar 071 – 568 98 31

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!