Nieuws

“Ik vind het belangrijk dat een organisatie D&I hoog op de agenda heeft staan en dit ook in de praktijk laat zien.”

Agnes van Emaus

Mijn naam is Agnes van Emaus en ik ben werkzaam als Business Developer bij FBTO. Binnen deze functie ben ik verantwoordelijk voor de varia portefeuille (Reis-, Boot-, Rechtsbijstand- en Ongevallenverzekering) van FBTO. Daarnaast mag ik mij bezig houden met innovatie. Daarin zijn wij bijvoorbeeld bezig met de E-step verzekering.

Tijdens mijn afstudeerstage werkte ik bij een bank binnen het Diversiteit & Inclusie team. Wat mij toen duidelijk is geworden, is hoeveel we onbewust beoordelen en welk effect dat heeft. Ik vind het belangrijk dat een organisatie D&I hoog op de agenda heeft staan en dit ook in de praktijk laat zien.

Toen ik ging solliciteren voor het Management Traineeship, heb ik daarom eerst gesproken met Siham Achahboun, Programmamanager Culturele Diversiteit & Inclusie. Zij vertelde toen dat Achmea bezig was om meer bewustwording rondom culturele diversiteit te creëren. Nu 3 jaar geleden, zie ik dat dit onderwerp veel aandacht krijgt binnen de organisatie en de ideeën steeds meer in praktijk worden gebracht. Zo heb ik vorig jaar geholpen met het oprichten van het cultureel diversiteitsnetwerk Kleurrijk Achmea en hebben we afgelopen Ramadan een gezamenlijke iftar gehouden met een grote groep collega’s. Dit soort initiatieven vind ik echt te gek!

Binnen mijn functie probeer ik culturele diversiteit ook zoveel mogelijk mee te nemen. We zijn voortdurend bezig met de wens van de klant. Daarom hebben we laatst bijvoorbeeld een workshop gekregen over culturele diversiteit in de klantreizen en hoe wij hier als FBTO rekening mee kunnen houden. Volgens mij valt er nog genoeg te verbeteren en ik zie het daarom ook als een mooie uitdaging om dit mee te nemen in mijn werk!

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!