Nieuws

JA! Ik wil!

Mirjam Boeschen Hospers

Op 15 juli is het Wereld Jonge Talentendag. In het kader van Jong Talent Scheef Mirjam Boeschen Hospers (Teammanager Casuïstiek Langdurige Zorg bij Zilveren Kruis Zorgkantoor én voorzitter van Jong Achmea (JA)) een blog over de manier waarop zij in contact kwam met Jong Achmea en hoe Jong Achmea zich inzet voor jong talent.

Een toffe functie bij een super mooie werkgever
Ik startte mijn loopbaan en kwam via een omweg bij Achmea terecht. Een toffe functie mét doorgroeimogelijkheden en een super goede werkgever. Na een paar weken zat ik lekker in mijn rol, leerde van alles van hele fijne collega’s met héél veel ervaring maar toch miste ik iets… Ik wilde graag in contact komen met meer jonge ambitieuze professionals

Hallo jonge collega’s!
Via via vond ik Jong Achmea. Het young professional netwerk voor Achmeanen  t/m 35 jaar die zich inzet voor persoonlijke ontwikkeling en verbinding en meer dan 1000 leden heeft. Precies wat ik zocht! Ik schreef me in voor de eerste activiteit en vond een groep jonge enthousiaste ‘Achmeanen’.

Na een eerste positieve ervaring volgde er meer; sessies over talent en ambities, een bezoek aan een buitenlandse locatie van Achmea en inhoudelijke workshops over werkstijlen en alledaagse problemen zoals stress. Naast inhoudelijke sessies is er ook meer dan genoeg ruimte voor gezelligheid. Zo organiseert Jong Achmea elk jaar een zomerbarbecue mét borrel en een inloopontbijt rond de paasdagen. En volgend jaar gaat Jong Achmea voor de eerste keer op skireis naar Flachau!

Van lid naar voorzitter
Het concept van Jong Achmea beviel mij wel. Om meer bezig te zijn met persoonlijke ontwikkeling en leuke activiteiten te organiseren besloot ik mij aan te melden voor de locatiecommissie in Leusden. Vanuit de locatiecommissie stroomde ik door naar een bestuursfunctie; bestuurslid activiteiten. Inmiddels ben ik voorzitter van Jong Achmea.

Jong Achmea zegt JA tegen jong talent!
Ik ben ontzettend trots op de dingen die Jong Achmea tot nu toe gerealiseerd heeft en de manier waarop Jong Achmea zich inzet voor jong talent. Mede dankzij het bestuur, de (locatie)commissies en alle actieve leden is Jong Achmea op dit moment zo succesvol! We hebben diverse nieuwe concepten gelanceerd waarin we  aandacht besteden aan jong talent. Een mooi voorbeeld hiervan is de ‘Jong Achmea Ambitietour’. Tijdens dit event gaan we in op persoonlijke ambities en de manier waarop Achmea hieraan bij kan dragen. Het event wordt georganiseerd op meerdere locaties en wordt keer op keer goed bezocht.

Gelukkig werpt het succes zijn vruchten af en worden we ook steeds bekender binnen de organisatie. Het ledenaantal neemt toe, de bijeenkomsten worden goed bezocht én positief gewaardeerd. We blijven ons inzetten voor jong talent en hebben ook voor de komende periode grootste plannen!

JA! Ik wil ook!
Wil jij een netwerk dat bestaat uit jonge ambitieuze collega’s, bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling én inhoudelijke kennis? Bemachtig je droombaan én meld je op je eerste dag aan voor Jong Achmea ;).

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!