Nieuws

Kiezen, kijken en ervaren wat bij mij past

Anne Woltsje de Witte

Een specialist worden in je vakgebied. Anne Woltsje de Witte volgt het Talentship Schadeverzekeringen bij Achmea. Een traject waar je aan de slag gaat in verschillende keukens binnen de coöperatieve verzekeraar. In dit blog vertelt Anne Woltsje haar verhaal.

“Ik ben Anne Woltsje, 28 jaar en ik woon in Amsterdam. Na het afronden van mijn opleiding Rechten ben ik gaan rondkijken voor mijn volgende stap. Mijn focus lag op verzekeringsrecht. Tijdens deze zoektocht kwam ik op de website van Achmea terecht, al vond ik daar niet direct een vacature die helemaal bij me paste. Achmea biedt verschillende traineeships aan, maar ik was op zoek naar iets waarbij ik dieper de inhoud in zou gaan. Toen las ik over het Talentship Schadeverzekeren van Achmea. Hier zou ik de mogelijkheid krijgen om te kiezen, kijken en ervaren wat bij mij past om vervolgens verder te werken aan mijn carrière. Precies wat ik zocht!”

Talentship

“In dit traject doe ik in 18 maanden op 3 verschillende afdelingen ervaringen op binnen de schadeketen. Er doen 4 afdelingen mee: Acceptatie, Schaderegeling, Personenschade en Productmanagement. Per week werk ik 4 dagen op een bepaalde afdeling en de laatste dag staat mijn eigen ontwikkeling centraal. Deze dag ben je samen met medetalenten die op andere afdelingen werken en andere opleidingen hebben gedaan. Een gemixte groep waar ik veel van leer. We werken gezamenlijk aan interessante cases, maar ook is er ruimte voor trainingen en gaan we in gesprek met verschillende afdelingen van Achmea.”

Het proces

“Ik solliciteerde midden in de zomer op het Talentship. Met de laptop in mijn koffer ging ik op vakantie waar ik hoorde dat ik het assessment mocht maken. Vervolgens werd ik gebeld dat ik op gesprek mocht komen. Dit was een leuk kennismakingsgesprek met als resultaat dat ik door mocht naar de volgende ronde: de selectiedag. Dat was heel spannend! Achmea is groot en er waren veel mensen. Mede dankzij de medewerkers die aanwezig waren voelde ik mij welkom en op mijn gemak. Ze vroegen tussendoor regelmatig hoe het met mij was en hoe het ging. Dit maakte het heel oprecht. Ik heb een goed beeld gekregen van Achmea, het team en het werk. Met een hele positieve noot: ik mocht starten met het Talentship!”

Time flies when you're having fun

“Ik ben begonnen in oktober 2017 en ben nu bijna klaar met mijn laatste opdracht. In deze 2 jaar heb ik gewerkt bij Acceptatie Transport, Schaderegeling Transport en tegenwoordig werk ik als AVB schadebehandelaar. Bij alle teams heb ik naast het reguliere werk veel verschillende opdrachten mogen doen. Dat heb ik als heel leuk ervaren! Door het Talentship leer je veel mensen kennen en dankzij mijn medetalenten weet ik nu ook behoorlijk veel over wat hun afdelingen doen. Nu het einde van mijn Talentship in zicht is, hoop ik dat ik bij Achmea mag blijven. Want ik ben heel enthousiast over dit bedrijf!”

Benieuwd met wie Anne Woltsje momenteel het Talenship Schadeverzekeren volgt? Je vindt de toppers op onderstaande foto!

Wil jij ook specialist worden binnen je eigen vakgebied bij Achmea? Bekijk dan onze Talentships.

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!