Nieuws

Laten we zorg dragen voor de zorg!

Elles Visscher

Je hebt het vast meegekregen: op dit moment zijn er grote maatschappelijke vraagstukken op het gebied van wonen en zorg. Ook Elles Visscher, Adviseur Zorginnovatie bij Zilveren Kruis, kwam hiermee in aanraking. “Mijn oma is 87 en wil, net zoals veel ouderen, absoluut niet naar een verzorgingstehuis. Mijn missie is om ervoor te zorgen dat zij zo lang mogelijk in haar eigen woonomgeving blijft.”

Dat vinden we bij Achmea een geweldige missie! Want voor zo’n maatschappelijk vraagstuk komen de oplossingen niet zomaar aanwaaien. Daarom startte Elles 4 jaar geleden met haar functie bij Zilveren Kruis. Ook toen had zij al een duidelijk doel voor ogen: échte impact maken. Elles: “Dan ga je natuurlijk werken bij de grootste en meest sociale (zorg)verzekeraar. Ik ben bij Achmea precies op de juiste plek beland.”


Wauw, échte impact maken. Dat klinkt goed! Hoe draag je dat uit binnen je werkzaamheden?

“Ik werk zowel bij Zilveren Kruis als bij het Zilveren Kruis Zorgkantoor. Dat is vrij uniek. Bij Zilveren Kruis kijk ik hoe innovatie bijdraagt aan de juiste zorg op de juiste plek. Dat betekent zo veel mogelijk zorg te realiseren in de eigen vertrouwde woonomgeving van onze verzekerden”, vertelt Elles.

“Bij het Zorgkantoor focus ik me op langdurige zorg. Dit betreft Verpleging en Verzorging, de gehandicaptenzorg en de langdurige GGZ. Ook hier ben ik op zoek naar innovaties waardoor onze verzekerden zelfstandiger leven en langer thuis kunnen wonen. Want zo ontlasten we de zorg ook weer!” We horen je al denken: dat is behoorlijk druk, innoveren binnen twee sectoren. Ja, dat klopt ook! En dan nog is Elles niet klaar: ze denkt niet alleen na over oplossingen voor nu, maar ook voor later. “Mijn team en ik kijken naar zorgoplossingen die er nu zijn, maar ook oplossingen die we in de toekomst nog gaan inzetten.” Lekker bezig, Elles!


Teamwork makes the dream work!

Het maken van al die impact kan Elles natuurlijk niet alleen. Daarom werkt ze binnen beide functies nauw samen met een multidisciplinair team van zorgadviseurs, beleidsadviseurs en analisten. Elles: “Samen met mijn team kijk ik vooral naar de ontwikkelingen die momenteel plaatsvinden en welke innovaties er zijn die een positieve impact maken.” Volgens Elles ligt de focus op de zelfredzaamheid én zelfstandigheid van mensen. En dat is niet onbelangrijk! “Want iedereen wil gelukkig ouder worden. De zorg moet niet alleen van kwaliteit zijn, maar ook voor iedereen beschikbaar en betaalbaar blijven.”


Dat klinkt heel mooi, maar hoe zorgen jullie daar dan voor?

“Door voorop te blijven lopen binnen het speelveld van de zorg. De innovaties die wij als kansrijk zien zetten we in de spotlights en stimuleren we. Zo ervaren zoveel mogelijk mensen, ouderen en zorgbehoevenden de positieve effecten daarvan.” 


Duidelijk! Je wil dus met je werk écht impact maken. Is dat al gelukt?

“Ja, zeker! Kijk maar naar de digitalisering van zorg. Daar zetten we flink wat energie op in. Het is namelijk bewezen dat je van langer thuiswonen gelukkiger oud wordt”, vertelt Elles. Waar de digitale zorg tijdens de corona-periode een grote opkomst meemaakte, begint deze nu weer te dalen. “Dat is natuurlijk zonde. We sparren daarom met onze zorginkopers over de mogelijkheden van digitale zorg. Zo ontlasten we ook de ziekenhuizen!”


Een mooi voorbeeld? Kijk maar eens naar Telemonitoring voor COPD-patiënten of mensen met hartfalen. “Door Telemonitoring kan een zorgverlener patiënten op afstand in de gaten houden en op basis van meetwaarden vroegtijdig ingrijpen. Daarmee voorkomen we ziekenhuisopnames.”


“En kijk ook wat mijn collega’s van Zorginkoop met Virtuele Thuiszorg van MobileCare bereikten. Die innovatie maken we binnenkort beschikbaar voor meerdere verzekerden”, legt Elles uit. “Een ander mooi voorbeeld is digitaal contact- en consult. Onze verzekerden hoeven niet (altijd) meer fysiek naar het ziekenhuis voor een afspraak; want vaak kunnen die prima digitaal.”


Wat de effecten zijn? Elles: “Het heeft een grote impact, want het scheelt vooral veel tijd. Verzekerden zijn voor een fysiek consult van 10 minuten al snel een dagdeel kwijt. Hoe fijn is het dat deze consulten voortaan vanuit huis, of zelfs vanuit werk mogelijk zijn? Het is heel gaaf om te horen dat we daarin echt verschil maken!"

Dít is écht werken bij Achmea

“Binnen alle facetten van mijn werk voel ik gewoon dat we écht mogelijk maken dat mensen gelukkiger ouder worden.” Elles lacht: “Ik word er enorm blij van als ik een zorgaanbieder spreek en hoor wat de impact is die ik met mijn team maak. Dat we een nieuwe innovatie daadwerkelijk van de grond krijgen, waardoor een oude gewoonte komt te vervallen. Dan denk ik: wat gaaf, dít is waar ik het voor doe, waarom ik bij Achmea werk.”  


De 100 en 1 redenen van Elles

Elles kan zo nog wel honderd redenen opnoemen waarom ze blij wordt van haar werk bij Achmea. Maar, laten we het voor nu houden op een paar. Zo vertelt ze: “Achmea is een sociale organisatie die er echt is voor haar werknemers. We zetten altijd de extra stap voor elkaar. Er is ruimte om met elkaar te sparren en verhalen te delen.”  


Nee, niet letterlijk sparren natuurlijk! Elles heeft het over het steun halen uit elkaar. “Als iemand even niet lekker in zijn of haar vel zit? Dan kunnen we als collega’s bij elkaar terecht. We komen er samen uit en zetten een extra stap wanneer het nodig is. We maken dus niet alleen veel impact op onze klanten, maar ook op elkaar.”  


Kracht halen uit elkaar, voor elkaar. Én natuurlijk voor oma.

Elles begint te stralen: “Ik ben echt blij als ik weer mag werken. Binnen Achmea wordt gekeken naar de kracht en kwaliteiten van iedere medewerker en hoe deze optimaal ingezet worden. Ik denk dat iedereen die bij Achmea werkt dat zo ervaart.” Ze wordt blij als ze vertelt dat ze samen met haar collega’s werkt aan beschikbare zorg voor iedereen. En haar oma? “Ik hoop dat ze door onze inzet nog heel lang gezond thuis kan wonen.”  


Kom ook (onverwacht) veel impact maken

Wil jij vanuit jouw talent én hart bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen? Bekijk onze vacatures en solliciteer. Eerst meer weten? We staan altijd open voor een (digitaal) bakkie☕! 

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!