Nieuws

Loopbaanpad Financiaal Management Traineeship

Lucas Kuijsters

“Op 1 september 2012 startte ik als Financieel Management Trainee bij Achmea. Ik koos voor Achmea vanwege haar uitgebreide productenpallet en omdat zij als enige zonder staatsteun door de financiële crisis was gekomen. Het traineeship gaf mij de kans om in een relatief korte termijn verschillende aspecten van het bedrijf te zien, want hoe dat in elkaar zat was voor mij eerlijk gezegd echt een black box.

Mijn traineeship heb ik voornamelijk binnen Zilveren Kruis en Financieel Management doorgebracht, altijd in de financiële kolom. Hier ervaarde ik veel vrijheid, leuke mede-trainees en heb ik een aantal zeer inspirerende leiders leren kennen, waar ik tot op de dag van vandaag ook nog regelmatig contact mee heb. Zij daagden me uit om te onderzoeken wat mijn drijfveren in mijn werk zijn en wat ik belangrijk vind in het leven. Het ontwikkeltraject vanuit het traineeship hielp me om hiermee aan de slag te gaan.

Na mijn traineeship ben ik gestart binnen Financieel Management, bij de afdeling Capital Management. Een relatief kleine afdeling dicht bij de Raad van Bestuur met super specialisten. Hier heb ik me voornamelijk bezig gehouden met de ontwikkeling van de solvabiliteit en liquiditeitspositie van de Groep Achmea. Dit was ook het moment dat Solvency II, voor ons toen een nieuw risico-gedreven toezichthouders regime, werd ingevoerd. Daarbij heb ik me voornamelijk bezig gehouden met de vraag wat dit strategisch voor ons betekende.

Op een gegeven moment merkte ik dat ik minder specialistisch bezig wilde zijn. Ik was ervan overtuigd dat ik meer impact kon hebben als ik bij een breder aandachtsgebied betrokken kon worden. Daarnaast was ook benieuwd of ik het in me had om richting aan een team te geven en anderen kon inspireren in hun dagelijks werk. Ik ben toen begonnen als Teammanager Control binnen Inkomen.

Dat ging goed en een tijdje later werd ik Senior Manager van het gehele Finance afdeling, een team van ongeveer 20 actuarissen, business en financial controllers gericht op alle aspecten rondom het verdienmodel van Inkomen. Binnen Inkomen verzekeren wij arbeidsongeschiktheid voor zowel ZZP-ers en kleine tot hele grote bedrijven, via bijna alle merken van Achmea. Wat me hierin trekt is intellectuele uitdaging bij deze complexe producten, maar ook zeker de dynamiek in deze markt.”

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!