Nieuws

Loopbaanpad IT Management Traineeship

Michelle Ngo

“Ik ben in 2016 gestart met het IT Management traineeship. Gedurende twee jaar heb ik gewerkt als scrummaster, data-analist en IT projectleider. Mijn laatste opdracht was in Zürich bij Eurapco, de strategische alliantie waar Achmea deel van uitmaakt. Inmiddels ben ik doorgestroomd als data consultant bij het Data Expertise Centrum van Achmea IT. Geen moeilijke keuze, omdat ik mijn tweede opdracht bij dit team heb uitgevoerd en er een natuurlijke ‘klik’ was met het team, de werkzaamheden en mijn ambitie. Mijn functie is divers, maar de rode lijn is dat ik de organisatie ondersteun in de transformatie naar datagedreven verzekeraar.

Tijdens mijn Master data science had ik nooit verwacht de IT in te gaan. Toch ben ik blij met mijn keuze om voor Achmea te kiezen. Bij elke opdracht een nieuw werkveld ontdekken en daarbij jezelf uitdagen om meer te leren was voor mij zeer waardevol. Ook leuk is het contact met andere trainees met wie je een persoonlijk ontwikkeltraject doorloopt en een band opbouwt. Een traineeship is een investering in je eigen ontwikkeling. Soms zal je dus tegen je eigen grenzen aanlopen, maar dit is een belangrijk leermoment. Wat ik daarnaast gemerkt heb is dat het traineeship deuren kan openen die anders gesloten zouden blijven. Hier kan ik als oud-trainee nog steeds de voordelen van plukken. Om deze redenen zou ik jonge starters zeker aanraden een traineeship te doen!”

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!