Nieuws

Loopbaanpad Management Traineeship

Jennifer op 't Hoog

“1 September 2008, mijn eerste dag als Management Trainee van Achmea. Een mooi en maatschappelijk bedrijf waar toegankelijke mensen werken. Een traineeship waarin ik zelf bepaal welke opdrachten ik doe. Met een verdiepend en uitdagend traject voor persoonlijke ontwikkeling oh ja en die buitenland opdracht."

"4 opdrachten van 6 maanden kriskras door de organisatie, mijn reis gaat van Consolidatie Achmea Holding, naar dochteronderneming in Roemenië, naar divisie internationaal, mijn laatste trainee opdracht doe ik bij Agis en Zilveren Kruis. Ik start op de vooravond van de fusie. Het omvangrijkste fusietraject van Achmea tot nu toe, voor mij een enorme kans en uitdaging. Met een team van 11 gedreven, enthousiaste projectleiders hebben we het traject van A tot Z begeleid. Van adviesaanvragen en nadenken over inrichtingsvraagstukken tot het visie en strategie traject, hoe gaan we samen bijdragen aan betere en betaalbare zorg en gezondheid in Nederland.

Ik ben head first in het persoonlijke ontwikkeltraject gestapt. In gesprek met mijn lichting trainees, heb ik verdiept wie ik ben, en wat bepalende momenten in mijn leven zijn. Ik heb inzicht gekregen in wat me echt drijft en ook in wat me tegenhoudt. En ik heb geleerd hoe ik bepaalde barrieres om kan zetten in vooruitgang. Voor mij betekende dit loslaten van mijn patroon om te willen ontzorgen, wanneer is het effectief om dienstbaar te zijn en wanneer echt niet. Geen eenvoudige beweging omdat het diepgewortelde overtuiging en gewoon ook mijn manier van zijn is. Confronterend en inzicht gevend, voor mij een enorme verrijking.

Mijn traineeship loopt af maar de veranderklus bij het fusietraject niet, dus ik blijf en groei door binnen het team. In de periode daarna doe ik veel verschillende klussen, ik coördineer een verander traject dat het gesprek tussen collega’s verantwoordelijk voor merkpositionering (Interpolis, Centraal Beheer, FBTO) en collega’s verantwoordelijke voor producten (Schade, Pensioenen en Zorg). Daarna land ik bij Zilveren Kruis en initieer ik innovatieve samenwerkingsverbanden met opleidingsinstituten, zorgverleners en met bedrijven. Een van de initiatieven is een co creatie traject met bestuurders en specialisten uit ziekenhuizen en Achmea om samen te werken aan de cardiologische infrastructuur. We werken aan de vraag: Hoe kunnen we mensen beter en effectiever behandelen? Ook ontwikkel ik met een aantal collega’s een uit de hand gelopen hobby.. we verdiepen ons in andere sectoren om te leren voor ons eigen businessmodel. Met meer dan 100 collega’s schrijven we uiteindelijk 4 management boeken Briljante Business modellen. #daaromwerkikbijachmea

Op het moment dat ik merk dat mijn leercurve verlaagd of vertraagd, weet ik dat ik op zoek moet naar een nieuwe uitdaging. Zo ook 2 jaar geleden. Toen ben ik van mijn baan bij Zilveren Kruis geswitched naar Achmea Bank en daar werk ik nu als Senior Manager Product Management. Ik ben verantwoordelijk voor het beleid, voorwaarden, pricing en het vanuit klantperspectief toetsen van productspecificaties van de spaar en hypotheek producten die we verkopen via Centraal Beheer en Woonfonds. Ik stuur een team van 11 productmanagers/professionals aan. Na Zilveren Kruis een totaal andere wereld, andere context, content en verantwoordelijkheid. Een mooie stretch voor mijn ontwikkeling én een mooie stap in mijn carrière.

Hierna? Dat weet ik nog niet precies. Voorlopig nog voldoende uitdagingen hier en daarna ga ik kijken waar ik mijn expeditie voort kan zetten. Mijn tip? Leren, ervaren, doen. En genieten!”  

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!