Nieuws

“Mooi om ondernemers verder te helpen in een lastige periode”

Karin en Marcel

Als Arbeidsdeskundige help je arbeidsongeschikte ondernemers met begeleiding en advies weer grip te krijgen op hun situatie. Kortom: je helpt mensen op het moment dat het er écht toe doet.

Hoe is het om dit werk te doen?

Tijd voor een kijkje in de keuken bij Karin en Marcel, allebei Arbeidsdeskundige AOV bij Achmea. Zij maken verrassend veel impact op het leven van klanten. 

Hé Karin en Marcel, Waarom vinden jullie dit werk zo mooi om te doen?

Karin: ”Doordat ik zelf ondernemer ben geweest, ben ik extra bewust van ondernemersrisico’s. Ik kan mij goed inleven in de situaties van de mensen die ik spreek. Dan heb ik het ook over de impact van uitval bij arbeidsongeschiktheid. Dat kan je zomaar overkomen, maar met mogelijk ingrijpende gevolgen. Als arbeidsdeskundige adviseer je verzekerden tijdens re-integratie over opbouwmogelijkheden, interventies en aanpassingen in hun werk. Je kunt iemand verder helpen tijdens een vaak lastige periode in het leven. Dat is toch super mooi?” 

Marcel: “Ik sluit mij aan bij Karin. Daarnaast zit er geen saaie dag tussen. Je hebt zoveel mooie gesprekken met verschillende ondernemers. Je komt bijvoorbeeld aan tafel bij boeren, huisartsen of advocaten. Ieder heeft zijn eigen situatie en daarom ben je nooit uitgeleerd in dit vak.‘’ 

Wat is de mooiste feedback die jullie van klanten hebben gekregen?

Marcel: ‘’Ik sprak een tijd geleden een klant die jaren tegen de stroom in zwom. Ik heb hem een spiegel kunnen voorhouden, zodat hij een belangrijke keuze kon maken. Vervolgens hoorde ik dat er een enorme last van zijn schouders was gevallen. Dat vind ik nou écht een geweldig compliment!’’ 

Karin: ”Een klant die zich inzette voor kansarme vrouwen wereldwijd, raakte zelf uit balans. Dat had grote impact op meerdere levensgebieden. Ik hielp haar met persoonlijke coaching en de inzet van een financieel adviseur zodat ze weer grip kreeg op haar leven en bedrijf. Ze bloeide op, werd weer enthousiast en trad de toekomst als zelfstandig ondernemer met vertrouwen tegemoet. Als er dan wordt aangegeven dat haar verwachtingen overtroffen zijn, dan is dat hele mooie feedback!”

Hoe ervaren jullie de samenwerking met je collega’s bij Achmea?

Karin en Marcel: “Ondanks dat je zelfstandig werkt binnen een eigen regio, hebben we een hecht team dat al langer met elkaar samenwerkt. Onze collega’s zijn bevlogen, gezellig en staan altijd voor je klaar. Het voelt als een kleine organisatie binnen een grote organisatie.” 

Ook interesse in een functie als arbeidsdeskundige bij Achmea?

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!